Dr. Michael Laitman

A spirituális munka elvei 2011. 09.12

A spirituális munka tanulmányozásának összegyűjtött elvei és javaslatai a napi kabbala lecke időtartamára vonatkozóan.

Minden a minőségeimtől függ. Nem igazán értjük ezt, mivel már megszoktuk bizonyos tulajdonságainkat, melyekkel születtünk, amelyekben felnőttünk, és amelyekben ma is élünk. Azonban ha valóban megváltoztatjuk ezeket, teljesen megváltoztathatjuk a valóságunkat. Egy magasabb réteget fogunk fel és úgy érzékeljük, mint végtelen, az tér, és az idő fölött elhelyezkedő dolgot. Mi egy teljesen különböző feltételrendszerben élünk itt.

Mindez valósággá válik, ez a képesség már belénk csepegett. Befolyásoljuk a Reformáló Fényt, és ennek megfelelően különböző minőségeket szerzünk meg tőle. Ezt a mechanizmust alkalmazta a kabbalisták teljes generációja, napjainkig.

Még is mára egy különleges állapotban találtuk magunkat, ahol a teljes emberiség megszerezheti ezt a minőséget. Egy impulzus születik bennünk, hogy megváltoztassa a létezés jelenlegi formáját, mi egyre rosszabbnak érezzük a világot, és egyre kevesebb előnyt találunk abban, hogy benn élhetünk. Folyamatosan fenntartjuk ezt, a reménytelenség és a szenvedés elkerülése miatt, azonban egyre gyakrabban tesszük fel a kérdést, hogy „Miért? Mi célból? Mi a létezésünk célja?”

Kérdések és a szenvedés különböző szintjei nyomnak minket a kutatás irányába. Ugyanakkor kifejlesztettünk egy képességet, a bennünket teremtő erők feletti kontrollra, amely olyan mértékű, amennyire igazán akarunk változni.  Majd ebben az időtartományban, ebben az életben, a mi valóságunkban leszünk képesek elfordítani a fogaskerekeket bennünk, és egy teljesen más dimenzióban találhatjuk magunkat.

A válság az emberek közötti kapcsolatokban van, a negatív viszonyainkban. Ebben a tekintetben, mi nem felelünk meg a természet követelményeinek. A természet, mint egyetlen egység tárja fel magát, az összes ereje egyetlen mechanizmusban kapcsolódik össze. Közben mi, éppen ellenkezőleg, elszeparálódunk. Valójában éppen ez a válság, a természettel való ütközésünk.

Néhány ember tanulmányozza a kabbala tudományát, és foglalkozik a korrekcióval, mivel vágyik minderre. Mások a kabbalával, egy jobb, anyagi élet reményében kezdenek el foglalkozni. Akiknek van szívben lévő pontja, előrehaladnak csoportban végzett munka, a tanulás, és a terjesztés által. Ők jelenítik meg a GAR de Binát. Az emberiség többi része, a Malchuttal van megfelelésben, és ez a két rész egyesül 10 Sefirában.

A kabbala bölcsességének terjesztése

Szükség van előzetes feltétel teljesítésére a spiritualitás feltárásához, ez pedig a kabbala bölcsességének a terjesztése az egész világ számára, amit úgy nevezünk, „a Messiás hívása.” Fel kell tárnom a világ számára, hogy van valami, ami jó és értékes, és amely mindent feltár az ember számára. Ennek annyira nagyszerűnek kell lennie, hogy még ha nem is érzek semmilyen hiányt semmiben most, hirtelen érzem, hogy ami valóban hiányzik, az egy másik, felsőbb világ.

Minden a kabbala bölcsességének a terjesztésétől függ, mind azok számára, akik terjesztik és megpróbálják megvalósítani ezt, mint pedig azok számára, akik nem értik, mi ez az egész, miről szól, de szükséget szenvednek, mert semmiben nem találnak kielégülést.

Önmagunk által kell a spiritualitásra vágynunk, csak akkor tárul fel a számunkra. Ennek a vágynak perfektnek kell lennie, el kell érnie a teljes mértékét, amit úgy nevezünk “Seah.” Ezt csak a környezettől kaphatjuk meg. Ezért meg kell érteni, mennyire fontos a terjesztés!

A kabbala terjesztése által tudást adunk a világnak, aminek közvetlen hatása van az emberekre. Végül is, mintha ők a gyermekeink lennének, meg kell tennünk minden lehetséges erőfeszítést, az érdekükben, hogy a nehézségek ellenére sikeresek lehessenek.

Pontosan a kölcsönös garancia terjesztésében csatlakozhatunk a válság legyőzéséhez, és mindenben, ami nem áll kapcsolatban a kabbala tudományával, számunkra teljes egyenlőség van a nők és a férfiak között. Ezért minden lehetőséget ki kell használnunk, és minden megfelelő alkalmat, a női erő bevonására a kölcsönös garancia üzenetének a terjesztésébe.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,174 seconds.