Dr. Michael Laitman

Az első rész befejeződött. Mi a következő?

Elértük azt az állapotot, amikor befejeztük az általános és globális egoista kapcsolatrendszer a felépítését. Összekapcsoltunk mindent, amennyire csak lehetséges, az összes bankokat, az ipart és a kereskedelmet. A kör bezárult. Ezek a cselekedetek befejeződtek, azaz vége van az egoista indítékok, a szenvedéstől való menekülés, a pénz, a tisztelet és a mások feletti ellenőrzés megszerzésének a vágya által mozgatott világnak.

Miután végeztünk ezzel, kezdenek megmutatkozni a zavarok ebben a globális önző és integrált rendszerben. Ezek a zavarok hozzák nekünk a válság érzését. Most már a kabbala módszerével kell végrehajtanunk cselekedeteket, megpróbálva korrigálni a hozzáállásunkat a világhoz.  Ezek mellett kérést emelünk (Man), imát, és akkor felfedeződik a Reformáló Fény, amely bennünk változásokat hoz létre, mindenkiben a saját önzésében, és így változtatja meg az attitűdjét másokkal. Azaz, a Fény elhozza nekünk azokat a feltételeket, amely feltárulnak nekünk ebben a globális rendszerben, azért hogy mi egyre jobban alkalmazkodjunk hozzá.

Így minden alkalommal a hálózat olyan módon tárul fel, hogy egyre globálisabb és integráltabb, és mi egyre többet dolgozunk azért, hogy befolyásoljon a Felső erő, korrekció ereje, ebben a globális hálózatban.

Állandóan, felfedeződik közöttünk az adakozás ereje, és mindannyiunknak gondoskodnia kell arról, hogy alkalmazkodjon ehhez az erőhöz. A Teremtő felfedi magát az Ő oldaláról, és ezért mi magunk is, hozzá hasonlóvá változunk.

De ha ennek a hálózat felfedezése nem kíséri az önálló haladásunkat, akkor úgy érezzük a Teremtőt, mint válság. És az állapot még rosszabb lesz, addig hogy nem tudjuk fenntartani magunkat. Ezen alapul az egész további létezésünk. Elérhetünk egy olyan állapotig, hogy egyszerűen nem lesz mivel ellátni magunkat, és ez teszi szükségessé majd, hogy megtaláljuk a megoldást.

Mindezt meg kell magyarázni a Kabbala szemszögéből. Ellenkező esetben az emberek nem lesznek képesek megtalálni a magyarázatot maguknak. Kezdetben találkoznak a válsággal, és nem tudnak, mit kezdjenek vele. A háborún kívül, nincsen az emberiség számára más megoldás. Végtére is érdemes megtudnia mindenkinek, legalább egy kis mértékben, hogy működik a rendszer helyesen, át kell, hogy menjen belső változásokon, még ha nem is olyan nagyokon, azonban a globális hálózat kívánalmai szerint..

Tehát az összes kabbalisták ki kell, hogy menjenek az emberek közé, és tanácsokat kell adniuk. Így volt a korábbi időkben is, amikor a próféták és kabbalisták javasolták az embereknek, hogyan vezessenek.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.