Dr. Michael Laitman

Ez a válság ” A Teremtő ujja”

A világ változik, és mi el kell, hogy érjük az összekapcsolódást. Végül is, most azt látjuk, hogy az életünk minden területén egymástól függünk. Mielőtt ezt elértük, nem volt szabad beszélni és mesélni a Kabbala Bölcseletéről.

De mára a világban feltárult egy új összefüggés rendszer, az ember és ember között, az országok között, különböző rendszerekben, a bankokban és az iparban. Ez a függés zavarba hoz minket, tönkreteszi az életünket, és veszélyezteti a jelenlegi legfontosabb dolgokat számunkra, mint például az élelem. Ahogy egyre jobban haladunk előre, úgy jobban fedeződik fel a kudarc ezekben a rendszerekben.

Ez olyan, mint amikor, egy szerető családodban hirtelen valami megzavarja a békét, nyugtalanság jelenik meg (például, valakit az anyósa meghív valahova de p nem akar menni), az egész család háborog, és nem tud megegyezésre jutni. Ez az, ami történik ma a világban.  Valami új ötlet érkezik, egy része az embereknek beleegyezik a többiek nem.  Egyesek azt mondják, hogy nincs más lehetőség, és mi el kell, hogy fogadjuk. De mások azt mondják, hogy ez nem volt érdekes és nem akarnak részt venni benne.

Ez szakadékot, állit közénk, a megértés hiányát. Leállítja a kommunikációt köztünk, a lényeges dolgokon túl, valami hidegséget hoz, egy állandó belső késéssel. Ez történhet akármelyik családban, ez, ami történik ma a társadalomban. Valami hirtelen nem működik.

Azonban mi erőltetjük, hogy ez mégis működjön. Világos, hogy a bankok és az ipari ágazatok ki akarják javítani a helyzetet, ők készek ezért duplán fizetni. Hirtelen még a gazdagok is hajlandók több adót fizetni. De ez sem fog működni. Ez “egy új, kölcsönös függőségi rendszer”. Nem mi hoztuk létre és ezért nem mi tudjuk megjavítani.

Néha valami nem működik, de mi látjuk, hol kell rögtön kijavítani azért, hogy ez rendbe jöjjön. Így mi állandóan építünk dolgokat, empirikus formában, a próbálkozások és eredmények kiértékelése által. De most egyszerűen érződik hogy az állapot  ellenőrizhetetlenné vált. Az új hálózat, amely most felfedeződik, egyszerűen” a Teremtő ujja”, ahogy a Fáraó tudósai nevezték, amikor látták ezt a csapást.

“Elochim “a gémáriában “természetet” jelent. Úgy mutatja meg magát, mint a világ vezető ereje. Mindig úgy gondoltuk, hogy mi irányítunk, de most elkezdjük megérteni, hogy itt van egy új irányító, és ezt meg kell, hogy ismerjük. Eljött az idő, hogy emberek legyünk, és fejezzük be az állati létezést, emelkedjünk a Teremtőhöz, egy magasabb ellenőrzéshez, és ne csak éljük az életünket.

Most kezdjük megemészteni, hogy felfedeződik egy új kontrol, amelynek van elméje és érzékelése, és van programja számunkra. Ez az ellenőrzés állandóan működött, csak mi naiv gyerekek voltunk, és nem értettük meg, hogy állandóan utasításokat hajtottunk végre. De most először, elkezdjük ezt felismerni.

Mi felsőbb szintre emelkedünk, elkezdjük megismerni a Felső erőt, a Teremtőt. Ez valóban egy új szint születése. Eddig igazán állatok voltunk. Mivel engedelmeskedtünk a természet utasításainak, nem kérdeztünk, az értelem és a természetes érzelem befolyása alatt voltunk. És most ezzel egy időben, több intellektust és érzést kapunk, amely különböznek az előbbi fokozatoktól. Felfedeződik egy általános hálózat, felfedeződik egy új erő a világban, amelyről érezzük, hogy ellentétes, és nem tudjuk, hogyan integráljuk.

Ez a rendszer úgy fedeződik fel, mint egy új ábra, amely előttünk áll, és nehéz elfogadni. Általában mi azt gondoljuk, hogy a természetnek megvan a saját törvénye, azt gondoljuk, hogy intelligencia és érzelem nélküli. Látszólag egyértelmű, hogy a természetnek van programja a teremtés előtt, mert mi látjuk, hogy hogyan fejlődött minden.  Naiv dolog azt hinni, hogy ez a világ magától jött létre, a részecskék véletlen csatlakozásában, ők is, elkezdtek fejlődni véletlenszerűen.  Ha igen, akkor lehetséges elhinni azt, hogy a “Enciklopédia Britannica”, egy majom által jött létre, aki legépelte és véletlenül ez jött ki.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.