Dr. Michael Laitman

A teremtés céljának áttekintése

Bár mi a Végtelen Világában létezünk, képtelenek vagyunk bármit érzékelni, egy kicsiny, fekete pont kivételével, amely még csak nem is ébredt önmaga létezésére. Ez az, ahogy a Teremtő létrehozott minket. Aztán elkezdte megszorítani Önmagát. Ahogy Ő egyre jobban megszorította magát, mi egyre nagyobb mértékben megnyilvánultunk.

A Teremtő elrejtett Magát 10 százaléktól egészen nulla százalékig, megformálva az of Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira, és Assiya világait, és a 125 megszorítási fokozat, a Teremtő feltárulásainak fokozatai. Ennek a mértékében a teremtmény egyre jobban felfedezi magát és a világát, nullától száz százalékig, és ez alkotja a teremtmény fokozatait, melyek által egyre jobban megnyilvánul, egészen addig, ameddig a mi világunkban nem találja magát. Mindeközben a Teremtő feltárul.

Most végre kell hajtanunk a korrekciót. Fokozatosan, lépésről lépésre feltárul a Teremtő, azaz önmagamon belül felfedezem Őt, olyan módon, hogy a felfedezésemben nem vagyok vele ellentétes, nem választ el minket semmilyen határolás, és hogy magamba olvaszthatom a Ő minőségeit, olyan szintig, ameddig magába enged, fokozatról fokozatra.

Másképpen is ábrázolhatjuk ezt: magamba olvasztom a Teremtő minőségeit, és ezek a minőségek lépnek be az én pontomba, a Reshimomba, (információs gén) egyre jobban és jobban.

A legfontosabb dolog, hogy a megfelelő, pontos definíciókhoz kapcsolódjunk. Mi ugyanabban a térben létezünk, ugyanazokkal a feltételekkel. A Teremtő, a Felső Fény részéről, semmi nem változik. Minden csak attól függ, milyen mértékben vagyunk képesek hozzákapcsolni magunkat az Ő minőségeihez – a szeretet és az adakozás minőségeinek kiterjedéséhez és határtalan összekapcsolódásához velük, hogy az összes tulajdonságunkat szeretetnek és adakozásnak nevezzük, amely a Fény természetét alkotja meg bennünk. Akkor érzékelni fogjuk az állapotot, amelyben valójában létezünk.

Semmit nem tudunk megváltoztatni. Ugyanazon a helyen létezünk, ugyanazon erők között. Van egy program, amely fejlődésre ösztönöz minket, a hatalmas nyomás által, amelyet kívül, belül érzünk. De hozzáadhatjuk ezt a saját fejlődésünkhöz, elhatározva, hogy vágyakozni fogunk rá, és akkor gyorsabban, kellemesebben fejlődünk, és közben örömet is érzünk. Ebben rejlik a teljes különbség.

Senki nem kérlel bennünket, sem az elején, sem a végén a folyamatnak, senki nem hívja fel a figyelmünket semmire – kivéve mechanikus erőket, amelyek irányítják a fejlődésünket. Valóban, a Teremtőnek nincsenek hozzánk hasonló érzései, mintha csak azt mondaná, hogy „a törvény adott, és nem megszeghető.” Azonban mi, akik érző és kifinomult teremtmények vagyunk, ezt a törvényt a saját megsegítésünkre, és a fejlődésünk felgyorsítására, könnyebbé, kellemesebbé tételére tudjuk használni.

Ezért amit tehetünk, az annyi, hogy feltárjuk a teljes, hiánytalan valóságot – a Végtelen Világát, a Teremtőt és lényegében ez történik a mi generációnkban.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.