Dr. Michael Laitman

Az ész felett

Kérdés

Honnan tudhatom, hogy felemelkedtem és életemre, melyre az ész ráélt, már az ész-felettiség jellemző?

Válasz

Tényleg egyszerű: amint egy másik ember eszével gondolkozom, máris áthat az ész-felettiség.
Mind a Végnélküliség világában lakozunk. Sokak egyike vagyok. Ha csak magamban létezem, az eszem ráél mindenre: magam miatt aggódom, magamról gondolkozom, a személyes komfortomért rohangálok folyton. Ez teljesen rendben van, ez a normális helyzetünk. Tudattalanul vagy tudatosan, ennek foglyai vagyunk.
Világos, hogy a gyerekeim, az élettársam, a rokonaim, barátaim, sőt, tán a nemzetem és az országom is ennek a szférának a része. Attól függ, mennyire függök a többiektől, mennyire hatnak rám. Részei az Énemnek.
Mit jelenthet az, hogy az ész felé emelkedünk? Azt jelenti, hogy egy másik ember eszébe, vágyába költözöm át, közös vágyam van vele, s nem maradok csak a saját vágyaimba. Vagyis hajlandó vagyok a társaimat szolgálni. A társ lesz a fontosabb, s én, mint szolgálattevő másodikként háttérbe kerülök. Úgy gondolok a társaimra, mint anya a gyermekére. .

Ezt jelenti, hogy az ész feletti szintre érek. A fontossági sorrend változik tehát: A társ fontosabb nekem, mint én magam magamnak, úgy, mint a baba a mamának. Ez mutatja, hogy sikeres vagyok.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.