Dr. Michael Laitman

125 foknyi szeretet és harag

Kérdés

Mi lesz ha a 125 fokot elérve teljesen megjavulunk, felépülünk? Új folyamat indul?

Válasz

Meglátjuk majd, ha odaérünk. Most még az első lépést sem értjük. Annyira ellentétes a szellemi világ a testi világgal. Ahogy írva van: “Felfordult világot láték”.

El sem tudjuk képzelni, mi lesz a lépések végén, a teljes felépülésben. Más érzékelésünk alakul ki, nem csak nagyobb lesz az az új világ.

Ma sem tudjuk kifejezni szóval azt a közös integrált világot, amiben mindenkit együtt érzékelünk majd. Most ezt nem érthetjük. Nem érzékeljük az egész kozmoszt egyetlen organizmusként.

Minden vágyat és gondolatot a magaménak fogok érezni, hiszen “szeretem a társam, mert olyan ő, mint én”. Mintha mindenki “belül” lenne.

De tényleg bennem vannak? Ma még nem: 125 foknyi harag választ el tőlük. Ilyen nagy az ellenségeskedés, ahogy írva van: “Aki nagyobb a társánál, annak a gonoszsága is nagyobb.”

Miért tölt be olyan hatalmas tért a Kelim Igulim (körkörös hordozók)? Éppen a gyűlölet nagysága miatt. Az egész tért betöltő haragot tárunk fel és szeretettel kell betakarnunk.

A harag felfújja a tereket és eltávolít egymástól részeket (extrovertál, kidob) a központból. Most ezt vissza kell sűrítenem (introvertálni, bevonzani) magamban szeretettel, átívelve a távolságokat. A társamhoz közelebb akarok jutni, s meg is teszem ezt. Érzem, hogy közel van hozzám, mintha a részem lenne belül, s ez a köztünk megmaradó távolság átívelésével történik.

Lerövidítem a távolságokat, kijavítom, de nem szüntetem meg. A vágy vastagsága (Aviut) a nyersesége nem tűnik el, s ezért kapok hatalmas szférákat, köröket, nem pedig egyetlen pici pontot, mely a haragból ered, ami eltávolít egymástól, mint pontokat.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.