Dr. Michael Laitman

Belépőjegy a bölcsesség kincseskamrájába és a bölcsesség eléréséhez

Kérdés

Van bármilyen különleges trükk, amit felhasználhatok arra, hogy a közösség folyamatosan irányultságot adjon nekem, az egóm zavaró hatásai ellenében is?

Válasz

Ez egy nagyon érdekes pont. Láthatjuk, hogy a történelem során, egészen a mi időnkig, az ember egyre okosabb lett, minden generációval. A generációk bölcsesség összeadódott, sokkal inkább a közösségben, mint egyetlen emberben.

Például az ember 70 évig ét, majd újraszületett, a következő generációban. De miért született minden tudás és tapasztalat nélkül, amelyet már megszerzett az előző életei során? Másfelől, miért kell meghalnia? Miért nem visz magával minden összegyűjtött bölcsességet, önmagán belül, generációról generációra?

Az állatok ösztönösen működnek, amely beléjük van programozva. Miután megszületnek, nem szükséges tanulniuk. Már birtokolják a természeti ösztönöket, amelyek szükségesek az élethez. Azonban ez nem létezik az emberben. Tehát, hogyan menjek keresztül, minden elérésen, tudásomon, és tapasztalatomon, amit összegyűjtöttem életeken keresztül?

A Teremtő előkészített egy különleges módszert a számunkra. Ha úgy fejlődünk, mint az állatok, csak a fizikai síkon, akkor nem lehetünk képesek átvinni semmilyen megszerzett tudást, úgy, ahogy azt egy ember képes átvinni (mint fizikai lény, azaz ásványi, növényi és állati szintje, az emberi fokozatnak).

Most, amikor belépünk az utolsó, negyedik fokozatába az emberi fejlődésnek (amely pontosan a kiváltója a globális, szociális válságnak), érezzük, hogy nem alkalmaztuk a globalizációt megfelelően, nem kapcsolódtunk megfelelően össze, ezen a globális szinten, és nem használjuk megfelelően a fejlődésünk érdekében a globalizációt.

A természet azt igényli, hogy egy újfajta, nagyon érdekes módon kezdjünk el fejlődni: ha én össze vagyok kapcsolódva a környezettel, és a segítségével fejlődöm belsőleg, ezzel teremtem meg egy új szintjét, az ezzel a környezettel való kapcsolatomnak. Így, emberré válok, mivel megszerzem a az adakozás vágyát. Akkor minden tevékenységem, tudásom, és minden, amit megszereztem a hetven év alatt az életemben, megmarad a környezetemben.

Amikor meghalok, és ujjá születek, elkezdek egy új életet, összekapcsolódom mindazzal a tudással, amit itt hagytam, mint egy kincses kamrában, és folytatom a munkát! Azaz, mostantól amilyen mértékben kapcsolódom helyes módon a környezetemmel, minden szint pontosan úgy épül fel, mint az említett következő szint, mintha egy emeletes házat építenénk.

Nem kell újra feltalálni a szorzótáblát, és az összes többi képletet, és szabályt. Ha kapcsolódom a környezetemhez, egy természetes módon, megszerzem ebből az összes tudást, amit előzőleg birtokoltam és itt hagytam.  Igazából el sem mentem, mert állandóan kapcsolatban vagyok velük, és voltam is, a kapcsolat végig fennállt.

Tehát láthatjuk, hogyan válik teljessé az összes hiba, az összes üres tér, ami az embert az állattal teszi összehasonlíthatóvá. Ez egy csodálatos módszere az előrehaladásnak, amelyet a Teremtő készített elő a számunkra. Hasonlóan, évekig, vagy akár életeken át, felemelkedhetem a legmagasabb szintre, anélkül, hogy elvesztenék mindent, akár a legkisebb dolgot is, amit megtanultam ebben a fizikai világban.

Amikor egy kisbaba megszületik, elkezdjük arra tanítani, hogyan lépjen kapcsolatba a környezetével, mivel az újszülött csak az ásványi, növényi és állati szinteken létezik, és szükséges gyorsan átmennie minden szinten. Azonban amikor a társadalom kifejlesztette az emberi szintet valakiben, ő pontosan olyan módon fog fejlődni, mint a csecsemők, a Templom idejében, amikor Izrael minden gyermeke, a spirituális elérés szintjén volt, ahogy mondva van: „Nem volt gyermek Dantól Beer Shebáig, aki nem ismerte volna a tisztátalanság és a tisztaság szabályait hat éves korára.”

Az összes elérés a környezetben van elrejtve. Kapcsolódom ehhez a környezethez és részévé válok. Itt van az összes beteljesedésem, a teljes spiritualitásom. A fizikai test él majd meghal ismétlődő módon, és ebből a szempontból az, ami most vagyok, az csak ennek a külső formája.

Mindez nagyon erőteljesen mutatkozik meg ma. Végül is mi még nem tudjuk a magasságát annak a fokozatnak, ahová elkerülhetetlenül emelkednünk kell.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,680 seconds.