Dr. Michael Laitman

Szükségünk van egy új kezdetre!

Az ünnepek és a különleges napok nem, mint a mindenki által használt naptár kiemelt dátumai vannak leírva a kabbalában, hanem mint valakinek a saját, különleges állapotainak elérési ünnepei, ahol az ember, egy alapvető, belső számítást végez önmagával. Ha valaki eléri ezeket a számításokat, ez azt jelenti, hogy valóban egy új kezdethez ér el, amit újévnek nevezünk, héberül Rosh HaShana.

Minden ünnep egy spirituális számítás és egy ima, mivel semmi nincs a saját vágyaink korrekcióján túlmenően. Azonban az újév kezdete különleges, mivel ez több belső ítélet, megértés után érkezik el. Csak egyszer fordul elő, hogy valakinek teljes egészében meg kell vizsgálnia magát, feltárnia az összes vágyát, amely megmutatkozik a számára, mivel minden magasabb szint tartalmazza az összes előzőt, mint egy kicsiny, beépült részt.

Azonban amikor valaki számításokat végez az összes cselekedetén és gondolatán, látni fogja, hogy nem ért el sikert, nem haladt előre, mivel nem teremtett spirituális emelkedést egyáltalán. Akkor átkerül a terhes gondolatok által a spiritualitásba, és a bajok és az irigység által a többiek irányába is elmozdul. Föléjük akar kerekedni, és azt gondolja, hogy „miért mások, miért nem én haladok előre?”

Sok ilyen számítás után, teljesen elveszik azokban, és végül azt érzi, hogy mindent elölről kell kezdeni, egy új kezdetre van szüksége. Nincs kivezető út, mivel az össze ilyen jellegű kalkuláció, megítélés, kritika, irigység és gyűlölet semmit nem változtatott meg az évek alatt. Egyetlen dolog maradt az egyén számára, az ima, egy felsírás, segítségért, mivel csak a felső erő tud segíteni. Ezt a belső felsírást nevezzük a Rosh HaShana, az új kezdet imájának.

Mielőtt ez megtörténik, az ember, teljesen elveszve látja önmagát. Azt látja, hogy az egész világ nem ért egyet azzal, amit éppen tesz, és ő maga sem érti, mi történik vele, illetve, hogy mi is az út, amin rajta van valójában. Ez a teljes kritika azonban, a saját egójából származik.

Ezért az ima elsősorban emlékeztetőül szolgál, arról, hogy analizálnia kell mindenkinek a vágyait és a cselekedeteit, és az ima a kürt megfújásáról is szól (Shofar) mivel fel kell emelnünk a spirituális utunkat, függetlenül mindentől (arámi nyelven, a Shufra szó jelentése „szépség”). Ez az, amikor valakinek az elsődleges forráshoz kell fordulnia, az előrehaladásért.

Sokféle vélemény van, és a világ befolyásolja az embert, elárasztva őt, a gondolataival, és mindenféle irányba rángatva ez által. Még is, kell lennie egy olyan pontnak, ahol szigorú ítéletet alkothat önmaga felett, és folyamatosan ellenőrizheti magát, az elsődleges forrással, annak a mértéknek megfelelően, ami írva van. Mindenkinek az egója, az állandó magasabbra emelkedésre, és az állandó nyereségre irányultsága, a mások fölé kerülési vágya ellenében, folyamatosan az ellenkezőjére kell törekednie, akarnia kell az adakozás tulajdonságának megszerzését, és abban a nemzetben való feloldódást, ahol a Teremtő lakozik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.