Dr. Michael Laitman

Csak mások tanulmányozása által értheti meg magát valaki

Kérdés

Hogyan tudja valaki használni, az adakozás, belső minőségeit?

Válasz

Nem kell ezen gondolkozni, mivel ez automatikusan megtörténik. Nem kell, a belső tulajdonságaim és hajlamaim ellenében dolgoznom, vagy megpróbálnom akár megváltoztatni, akár korrigálni őket. Végül is, fogalmam sincs, hogy mit kezdjek magammal.

A teljes munkánk abból áll, hogy belehelyezzük magunkat a helyes környezetbe, amely befolyásol minket, amennyire csak lehetséges. Bizonyosan, először arról kell megbizonyosodnom és meghatároznom, hogy ez a környezet az, amire szükségem van. De aztán, amikor erről megbizonyosodtam, és beléptem ebbe a környezetbe, akkor már akarom, hogy az, befolyásoljon engem.

Nem tudom, hogyan hat az erő, amit megkapok a környezetemtől, a belső minőségeimre, és hajlamaimra. Nem bocsátkozom feltételezésekbe arról, mi jön ebből a kapcsolatból. Az egyetlen döntésem, és tisztázásom annak a meghatározásában van, hogy vajon ez a környezet milyen mértékben bizonyul a megértésemben és az érzékelésemben, egy magasztos és egyedi közösségnek, amely az adakozásra, és a Teremtő feltárása felé irányul.

Azonban hogyan hat rám, és a minőségeimre, és hogy, milyen módon befolyásolja valaki a többieket, ez valami olyan dolog, ami nem ismert pillanatnyilag a számomra. Ez valami olyan, amit meg kell értenem később, amikor elkezdem feltárni a spirituális szinteket, és megérteni, hogy a dolgok valójában hogyan működnek. Sőt, ez nem is jön el a jelenlegi szintemen. Csak miután felemelkedem, a következő szintre, és onnan visszatekintek oda, ahol voltam, leszek képes megvizsgálni és megérteni ezt a folyamatot.

A teljes spirituális munka, hit az értelem felett, azaz az adakozás erejének az elérése, a megszerzés ereje felett. Ameddig ez a rendszer nem épül ki bennem, az érzékelésem nem engedi meg, hogy tényleg érzékeljem, elérjem és megértsem, valójában mi történik.

A belső minőségeink megváltoztatása, nem a mi célunk. Miközben valaki adakozik az adakozás érdekében, nincs képessége, a belső minőségei céljainak, okainak és a környezet befolyásának az elérésére. Csak amikor elkezd a többi lélekkel kapcsolódni, és megszerez az adakozás érdekében, csak akkor, a kapcsolat következményeként elkezd magáról ismereteket szerezni.

Semmit nem tanulok magamról, ameddig nem kezdek adakozni mások felé. Akkor, a velük való kapcsolaton, és a feléjük irányuló hozzáállásomon át elkezdem magamat megérteni. Ők lesznek a referencia pont azzal kapcsolatosan, amit meg akarok mérni. Végül is mindig két pont szükséges ahhoz, hogy megmérhessünk valamit. Ha egyedül vagyok, akkor mihez viszonyítva mérek meg bármit is?

Ezért, amikor magalapozok egy helyes kapcsolatot másokkal és tanulmányozom őket, magamat is tanulmányozom.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,744 seconds.