Dr. Michael Laitman

Arich Ampin – papíron és a lélekben

Mikor kezdetben tanuljuk a “Tíz Szfira tanulmányát” vagy a “Pticha Hochma tanulmányát” ‘ egy automatikus módon történik ez meg. Azután, amikor ez a rendszer már a szemem előtt van, akkor már lehetőségem van megkérdezni: “Miért így épül fel ez?”

Először is mindent úgy kell fogadni ahogy az van, és csak azután kezdjük el megérteni és elrendezni magunkban, hogy miért van mindez így. Nem lehet megérteni egyből, mivel a mi edényünknek meg kell növekednie, összekapcsolódnia egy különös sorrendben.

Nem vagyunk képesek az új teóriákat építeni az érzésünkből, hanem minden egyes dolgot, meg kell, hogy tanuljunk a természettől. A természet által mi külsőleg haladunk belsőségbe, először is megragadjuk a leírást, azután jobban befelé haladunk, ameddig elérkezünk a lényeghez. Különben, elrontjuk magunkban az egész megközelítést,a valóság a felfedezésére. A 99 % az emberiségnek, akik elhagyták a tanulást, nem képes önmaga elrengedezni a helyes megközelítést a z események megértésére.

Mindenki azért van itt, hogy felfedezze a Felső erőt. De aki nem érti meg , hogy ” Nincsen más rajta kivul ” és minden ami történik a Teremtőtől érkezik – az nem sikerül. Nekünk szükséges megindokolni, látni az összes negatív dolgokat mint “idegenek nekem”, és elrendezzük egy olyan módon, hogy  éppen az akadályokon keresztül láthatom  a magas dolgokat, jóval beljebb és jóval finomabban.

Ha az ember nem építi meg ezt a láncolatot és nem rendezi el a dolgokat a helyes formában, a megfelelő érzésben, akkor, ” ezer megy be a szobába és csak egy jön ki aki képes tanítani”.

Mi a gyerekektől kell, hogy tanuljunk és a természettől. Mit tud a gyermek? – Nem érti, amit az apja tesz, de ugyanazt akarja tenni, mint az apja. Ő csak utánozza a külső formáját a felnőtt tevékenységének, anélkül hogy megértene a belső jelentését. Például, egy mű kalapáccsal üt valamit, értelem és megértés nélkül. Nekünk is kell dolgoznunk, egy sematikus módon, megértés nélkül, hiszen hol az van  írva hogy Keter, máshol meg az, hogy Ima és Aba, vagy Arich Ampin…ez azonban az elején így van rendben. Egyelőre ez elég nekünk.

Aztán majd elkezdünk jobban és jobban beljebb haladni, csak ebben a formában haladhatunk. Mert ez a bölcsesség, és a bölcsességet ebben a formában tanuljuk. Ez nem olyan, mint a “Zohár”, amelyet mint gyógyító eszközt használunk.  A „Tíz Szfíra tanulmányát” és a “A bevezetést a Kabbala bölcseletébe” azért tanuljuk, mert ismernünk kell a rajzokat.

Ha elfordítjátok a fejeteket és minden alkalommal csak várjuk a Reformáló Fényt – semmi sem jön. Benyomással kell, hogy legyen ránk a Kabbala Bölcselete, meg kell, hogy találjuk magunkban az összes elemeit, amelyeket leírnak a könyvek a Kabbala nyelvén.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.