Dr. Michael Laitman

Az egyetlen módja, hogy megváltoztasd magad

Kérdés

Hogyan kell viszonyulnom a korporális élvezetekhez?

Válasz

A személynek nem kell gondoskodnia semmiről, azon kívül mint: hogy a a környezete felé forduljon,  és integrálódjon abba. Pontosan erre lettünk szentelve, arra születettünk, hogy így létezzünk ebben a világban. És különösen a mi időnkben!

Ennél fogva, a mi világunkban nincsen más célunk, más munkánk, más számításunk, azon kívül, hogy hozzáolvadjak a spirituális környezethez, amely képes elvezetni az összekapcsolódáshoz, amelyet úgy nevezzünk “kölcsönös adakozás” vagy “kölcsönös garancia”.

Ha én hirtelen ilyen környezetet találok, vagy hirtelen elvezetnek engem oda – ez fentről van elrendezve. Mivel egyszer a Teremtő segített Ábrahámnak összegyűjtenie egy csoport embert, hogy valódi embert formáljon belőlük, ez a példa a környezet és a társadalom megépítésére, amelyet a mi tanárainktól, a kabbalistáktól kaptunk. Ez azonban mindig fentről van megépítve, ezt nem mi magunk tesszük. De ha már létezik egy kezdeti állapot, nekünk meg kell erősítenünk és erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ez a közösség működjön.

Ennek a feltételnek megfelelően vizsgáljuk meg és mérjük meg magunkat. Az egész munkánk csak ennek a társadalomnak a létrehozására irányul, ezt akarom kiadni magamból, hogy az adakozás ereje megváltoztasson engem.

Az ember magától semmit sem képes megváltoztatni. Az összes problémák, hogy mi összezavarodunk és azt hisszük, hogy magunktól megváltozunk. Az ember azt gondolja” Én most megvizsgálom magamat, én erőfeszítéseket teszek és megváltozom!” De ez “bálványimádás”, mert úgy tűnik, hogy van teremtő erőm, mint a Teremtőnek és én magamtól képes vagyok valamit csinálni a Teremtő nélkül.

Csak egy dologban van a választásom, hogy összeolvadjak a megfelelő környezettel.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.