Dr. Michael Laitman

Környezetvédelmi oktatás

Bál HaSulam „A Nemzet” című újságjából:

“És nem kell, hogy azt gondolja az olvasó rólam, hogy van nekem ebben bármilyen spirituális koncepcióm, mert Marx maga is ugyanezt mondta: “Beismerem, hogy az első fázisban a társadalom nem képes elmenekülni a hiányoktól, a vágyaktól”. De Marx azt is előrejelzi, hogy a magasabb szintjén a társadalomnak, vagyis a kölcsönösség társadalmában – kivéve azoknak az embereknek a rétegét, akik elosztották előzőleg a munkát, és ezzel együtt megteremtették az ellentétességet a fizikai és a szellemi munka között – a munka valami olyan dolog lesz, ami nem magáért a munkáért és a termelésért történik, és mind a szellemi, mind a fizikai oldala egyformán fejlődik, és ezen kicsiráznak új termelési erők, amelyek a társadalmi öröm forrásaivá alakulnak át, bölcsességé, és háttérbe szorulnak a szűklátókörű, egyéni szempontok, és a társadalom felfogja írni a zászlójára: “Mindenki a tehetsége szerint tegyen, minden az igényeinek megfelelően kapjon”.

Ebből azt látjuk, hogy be kell vezetnünk az oktatást. Az oktatás a tudással együtt kell, hogy megjelenjen, az intellektussal, azért hogy megmutassa az embernek a jelenlegi folyamat mélységét, és a szükséges változásokat, mivel ezt követeli tőlünk a természet. Ennek a szükségessége átmegy a környezetre és magára az emberre. A környezet nem kell befolyásolja az intellektust, és a érzést, hanem elhozza az embernek a Reformáló Fényt.

Az oktatás már nem azt jelenti, hogy a hagyományos értelemben nézünk mindenféle oktatási, televíziós programokat, hanem egy olyan környezetet, amely megadja mindenki számára az adakozás erejét, a Fény erejét, a korrekció erejét, azért hogy az adakozás eredményei megjelenjenek  a szükségletek kielégítésében, és így támogassa minden egyes ember lelkét.

Az ember elkezdi megérteni, hogy maga az adakozás, az ő hasznára van. Akkor majd nem számit, hogy dolgozik egész nap vagy tanul. A legfontosabb, hogy elvégezze az adakozás cselekedetet és ez által örömöt okozzon a Teremtőnek, felfedezze Őt és hozzá tapadjon.

Ehhez létre kell hoznunk egy integrált oktatási rendszer, és megépíteni egy speciális környezetet. Csak olyan mértékben, amennyire ez a környezet hatással van a tömegekre, úgy fogják azok megérteni, hogy, mi történik valójában itt.

Én követem a vezető közgazdászok beszédeit a világban. Van néhány dolog, amikor a lényegről beszélnek, de a politikai erők ostobaságokat mondanak. Ha azért mondják, hogy lenyugtassák a nyilvánosságot – ez csak a probléma egyik fele. De ha komolyan gondolják, amiket mondanak, akkor ez komoly baj. Furcsa, de ők nem értik meg, hogy egy új világban vagyunk, és az előző gazdaság már nem működik többé, a válság nem fejeződött be csak jobban kiszélesedik. Meg kell változtatnunk a magatartásunkat a természet felé és önmagunkat is, nem a világunkon kell alakítanunk, hanem nekünk kell változni. Eljön az idő, amikor be kell fejeznünk a természetet ilyen kegyetlen módon való kizsákmányolását.. Szükség van egy valódi forradalmi gondolkozásra, a ami viselkedésünket változtatja meg magunkkal és a környezettel szemben. Nem úgy tűnik nekem, hogy ezek az okos emberek megértik ezt, mivel ők maguk korruptak a rendszer megítélése tekintetében.

Fel kell gyorsítani önmagunkat, mivel a jelenlegi környezet egyre gyorsabban befolyásolja az emberiséget jóval. Nekünk olyan komolyan kell ezt vennünk, és megvalósítanunk ezeket e dolgokat amennyire csak lehetséges. Ellenkező esetben, nem leszünk képesek megváltoztatni a perspektívát és megértetni az új paradigmát az emberekkel. Enélkül nem fognak változtatni, úgy látszik, hogy hiányzik a belső éleslátás, és ez csak nő az integrált környezet befolyásával.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,607 seconds.