Dr. Michael Laitman

Megszerezni, és tovább adni

Kérdés

Mi segíthet nekünk legjobban, hogy lenullázzuk magunkat?

Válasz

A legfontosabb, hogy ne higgyünk magunknak. Mivel az összes vágyunk, tulajdonságunk és a gondolatunk, mindig az adakozás ellenében van. Ami elbuktatja a személyt, az nem más, mint az intellektusa, nem képes legyőzze az egóját és lenulláznia magát.

Mivel a mi megszerzés vágyunk edénye nem egyezik meg a spirituális edénnyel, amit tehetünk, csak annyi, hogy lenullázzuk magunkat a Felső előtt. A magunk lenullázásával megszerezzünk a spirituális edényt. Én megszerzem a Malchut Ein Sofját, azáltal, hogy adakozok a többi edény számára.

Valaki megkérdezheti, hogy akkor én mikor kapok? De a spirituális világban nincsen olyan hogy megszerzés, ott csak adakozás létezik! Ha valaki meg is kap valamit az is az adakozás érdekében van.

A mi világunkban nem érthetjük meg mit jelent az, hogy adakozás. Mi csak a megszerzést értjük. Minden pillanatban csak erről gondolkodom, ebben élek és létezek. Az ellentéte ennek csak az adakozásban található, és nem magában a megszerzésben. Ha valaki arra törekszik, hogy kapjon, de nem gondol magára a megszerzésre, hanem arra hogy lehet ezt átfordítani az adakozásra, akkor adakozásról beszélhetünk.

A megszerzés szó még a szótáromban sem létezik. A megszerzés azt jelenti, hogy amit megszerzek, az megmarad bennem, mintha én lennék a végső állomása a megszerzésnek. A spiritualitásban azonban, olyan, mintha átadnám ezeket a megtöltéseket.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.