Dr. Michael Laitman

Hogyan tegyem az elemet a bábuba?

Kérdés

Miért akarjak én belépni az új rendszerbe?

Válasz

Mert nincsen más választás. Mi a saját vágyunknak megfelelően dolgozunk.

Vagy van vágyam belépni a rendszerbe, és kérem, hogy beléphessek egy rejtett módon, a kérdéseimen keresztül: “Mi az, amiért élek? Mi az életem értelme? Minek? Vagy azt kérdezem ” Mi értelme az életemnek, ha én nem vagyok még arra sem képes, hogy befejezem a hónapot?” De az is lehet, hogy én emésztem magam, és irigy vagyok a szomszédomra, akinek zöldebb a kertje.

Ha nem léteznének ezek a hiányosságok, szenvedések, amik előre tolnak minket, akkor nem lennénk képesek előre jutni. Nekünk nincs szabad választásunk a vágyon belül. Ez arról szól, hogy mi hogyan valósítjuk meg ezt a vágyat, vagyis amikor mi a két erő között vagyunk és képesek vagyunk megvalósítani vagy így, vagy úgy. De ez nem magáról a vágyról szól, hanem a vágy úgy működik bennem, mintha egy bábu lennénk,  mi igazán nem mozdulunk magunk által, mi csak egy vágy nélküli bábuk vagyunk, egy elem nélküli bábu, amelybe az elemet a vágy helyezi.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.