Dr. Michael Laitman

A világ felébred

Kérdés

Ma a mi világban az emberek felébrednek és elkezdenek beszélni az összekapcsolódásról. Miért történik ez?

Válasz

Ez a belső érzésből fakad. Az ember tanulhat tíz évig, mindennap hallja, hogy mennyire fontos az összekapcsolódás, és minden befektetés nélkül van ez. De ha nincsen hiánya erre, nem hallja meg. Hirtelen elkezdi megérteni magában belülről, a saját érzékelésén, a saját természeten keresztül. Miért? Mert hirtelen elkezdi érezni, hogy mondanyian össze vagyunk kapcsolódva, társadalmi igazságosságnak kell lennie, egy igazságos elosztásnak, és el kell, érjük az egyensúlyt egymás között, és a természetünkkel, mert ha nem elpusztulunk.

Több ezer ember megőrült, kihasználtak mindenkit a világban, és a föld erőforrásaiból, és kipusztították a természetet, a reklámokon át köteleznek minket arra, hogy állandóan mindent megvegyünk, amit ők előállítanak, annak érdekében, hogy egy újabb zérót tegyenek a bankszámlájukhoz. Mi meg követjük őket, és mint idióták és az ő rabszolgáik, megteszünk bármit, amit akarnak, mindenfajta hülyeséget megveszünk, sőt vágyunk rájuk.

Ebből elég! Elegünk van belőle!

Mi már belülről készen állunk. Mivel az egoista vágyunk napról napra fejlődik, végül is elkezd követelni és kérdezni: ” Mi az életem értelme? Mi ennek az egésznek az értelme? Miért szenvedek? Miért nem érem el a kielégülést?

Az Egyesült Államokban hatalmas munkanélküliség van, a fiataloknak nagyon nehéz állást találni. Hatalmas szakadék van a gazdagok és a szegények között. Azt kérdezi mindenki, mi történik, mi van velünk?  Az emberek 20-25 évesen nem látják a jövőjét. Az természetes, ha nincsen munkája valakinek, nem akar gyermekeket, a jövő nem ígér semmit a számára.

Az emberek elkezdenek spontán felébredni. Itt meg kell értsük, hogy az emberek akik kimennek tüntetni az utcára, a belső érzésük által mennek, nem bírnak otthon maradni, ki akarnak menni az utcára.  Ez anarchia, az ember nem tudja, mi történik egy perc múlva – és egy cselekedet által le kell nyugtassa magát. A természete nyomja erre. Nem világos a helyzete, cél nélküli, nincsen terve – egyszerűen rossz neki.

Lassan, napról napra, ahogy keresztülmennek az emberek ezeken az incidenseken, elkezdenek valamifajta megértéshez jutni.

Mindennappal a világ egyre jobban felébred. Majd meglátjátok, mi történik Kínában, Japánban, Indiában, azért mert a világ “kerekké” válik. A belső természete az embereknek okozza ezeket a változásokat, érzik a tudatállatijukban, hogy egyensúlyban kell legyenek a természettel és egymással. Ilyen módon fedeződik fel az univerzális erő is: anélkül hogy tudják miért, de hirtelen érzik, hogy valami hiányzik.

Nem vagyunk még egyenlők. Az egyedül élő anyák kijönnek, az orvosok kijönnek… ez nem véletlen, hogy az utcára lépnek. Ez egy általános trend egy általános irányvonal, hogy mondanyian követelünk valamifajta egyensúlyt. Hogy valaki rosszul vagy jól érzi magát – mi azt akarja, hogy mindenki egyformán érezzen vele. A globális és integrált világban felfedeződik az Egység Ereje, egy új megértés fedeződik fel, amely kötelez minket arra, hogy ilyen módon gondolkozzunk.

Hogyan érhetjük mindezt el? Csak a Kabbala Tudománya képes megadni a megoldást, hogy hogyan érjük el az igazságos elosztást, az egyensúlyt, és hogyan kompenzáljuk az egoizmust.

Mivel az ember továbbra is magasabbnak akarja érezni magát, mint mások, előre akar haladni.  Ha mindenki annyit kap meg amennyi a fennmaradásához szükséges és nem többet – mi lesz akkor? Hogyan tudjuk kompenzálni az embereket? – Ez csak a spirituális felemelkedés által lehetséges, ezért haladunk előre. A kabbala elmagyarázza, hogy az “állati” test annyit kap meg amennyire szüksége van az életéhez, és a többit a spiritualitás adja meg, hogy kapcsolódjon  a lelke fejlesztéséhez.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.