Dr. Michael Laitman

A lélek tortájának szintjei

Ma mindannyiunknak módunk van a világunkat vezetni. Igyekszem javítgatni a dolgokon: a pénzügyi rendszeren, a gazdasági rendszeren, a kereskedelmen, az államok közti kapcsolatokon, az emberek közt, a házastársak között – és nem sikerül soha.
Új és új zűrzavarok és feltételek támadnak, amiket nem vettem figyelembe s ezért semmi sem sikerül. Nincs elég tudásom, s nincs elég kapcsolatom az előttünk hirtelen feltáruló új világgal, s nem vagyunk képesek világos formában elérni, felfogni ezt.
Honnan jön mindez? A Vég-nélküliségből eredő fokozatokból jön. Ezek a fokozatok mibennünk vannak. Ezeket (hormonális) adó-erők irányítják lenyomatként bennünk.Például az odaadás, a csoport-szolgálat erői, melyek feltárulnak – szintén bennem léteznek, azokban az érzésekben, ahogy a külső összetettséget észlelem, érzem. Csak mintha ezek nem egoista erők lennének, hanem az adás erői, mint egy-egy réteg a tortán az érzéseim rétegei.Ez is én vagyok. Ez is bennem van. Ez is.Semmi nem lóg ki az “én” határain túlra.Ezt hívjuk Léleknek.
Ha elkezdem magam ebben a formában felosztani képzeletben, akkor láthatom, hogy a mai világ segít nekem. Feltárul a “rossz”, mint az egoizmus erői – s eltűnik a homály. Megjelenik az altruista erő is. Bennem jelennek meg ezek a rétegek: elkezdem érezni, hogy mindez nemcsak rajtam kívül létezik, hanem énbennem, belül, kivetülve érzésekben. Ezért vagyok annyira zavart, annyira tévelygő, azért nem találom a helyem a mai világban. /réteges torta rajza: a zöld az adás, a sárgában az én a kékben az egó és pirossal: a rajta kívül lévő ego s kékkel az egészre : Lélek van írva/
Mikor elkezdjük megérteni ezt a szerkezetet és valahogy beleérezzük magunkat, akkor látjuk, hogyan történik ugyanez a többi emberrel. Megértjük hogy egy rétegtett torta jelenik meg bennünk: a resimói (lenyomatai) a múltnak, jelennek, s a jövőnek. A múlt egoista erői, a jelen érzései és a határolatlan s értetlen sejtések a jövőről: az már az odaadó csoport-szolgálat /a “szeretet”-kapcsolatok / ideje.

Mivel ezek bennem feltáruló rétegek nincsenek még összekötve egyetlen szerkezetbe, ezért nevezhető mindez a “válságunknak” ,azaz a szétválásunknak részekké.Azért integrális világválság ez, mert lehetetlenné teszi az együttműködést, az összefogást nekünk, a részeknek. Nincs meg ez bennünk, s ezért épp az a jövő forrása, ha megtanulunk ezen uralkodni majd.
Mi a baj ezzel? Egyrészt a válság kérdést rajzoltam le, másrészt ezt együtt mégis Léleknek nevezzük. Mert ez az út, ez a lélek feltárulásának útja, amin járunk.
HA összekapcsolódunk belsőleg mint részecskék, akkor egy érdekes kép tárul elénk: látjuk, hogy három oszlopból állunk.

Egyik oldalon az egoisztikus erők – a torta alsó része. A csoport-szolgálat, az odaadás az altruizmus- ez a torta felső része. Középen pedig a társak közti kapcsolat van , ahogy ezeket mindet összegyűjtjük magunkban s amennyire képesek vagyunk együtt társként dolgozni. Ha összekötjük a pozitív altruizmust a negatív egóval , akkor mindkettővel együtt tudunk dolgozni. Ez a mi munkánk – a középső oszlop építése ez.

Így állunk ma, a válsággal és a belső zűrzavarokkal s ez a Lélek feltárulásának helyzete.Persze, a világ még messze van ettől. Nem ilyen formában fog nekik ez feltárulni , csak a segítségünkkel: ha csatlakoznak hozzánk egyszerű formákban. Mi már ennek a felárulásánál tartunk s folytatnunk kell ennek a feltárását. Mindez bennünk van lenyomatként, az első megszorítás és az szűrő-ernyő építése létrehozza a belső Parcufot /arculatot/

Ez az Arculat már a Jövő állapotot mutatja rétegesen. Van egy Fej része /”ros” feketével a vázlaton jobbra), itt a főben dől el, hogyan kell helyesen társulni a bennünk lévő másik két résszel: az egyik rész, amivel odaadó szolgálatot leszünk képesek tenni s a másik rész, amelyik nem bírja ezt megtenni. A fej ezek fölött van s ezért ő rendez el minket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.