Dr. Michael Laitman

A spirituális világ – nem misztika

A probléma az, hogy nem tudunk azonos intenzitással dolgozni a kapcsolatainkon minden pillanatban, minden helyzetben, minden nap és felismerni egyre jobban a jelentőséget. Az egyetlen oka, hogy a személy úgy képzeli el magának a túlvilágot, mint ami teljesen el van vágva a valóságtól, amelyben él ma. Azt hiszi, hogy a spirituális világ valahol máshol, egy másik dimenzióban, egy másik univerzumban található.

Nem érti, hogy a felső világot itt kell felfedezni, oly módon, mint egy hozzáadott világ, ebben a világban. Kellemes azt gondolni, hogy a spirituális világot a halála után éri el. Amikor az ember felfedezi a Kabbala tudományában, hogy ez egy eszköz, amin át megláthatja a spirituális világot még ebben az életében, és nem a halála után, mintha mindez világ másik oldalán lenne, elvágva attól, ami most van.

De ez nem így van. A spirituális világ azt jelenti, hogy egyszerűen fedeződik az erők hálózata, a kapcsolatok hálózata, az emberek és a Teremtő között. A Teremtő megtölti ezt a világot, ezt a valóságot. Felfedeződik egy új erő, amely irányit és cselekszik.  Az erő kezdetben rejtve volt a személy előtt. De most minden feltárulhat.

Egy hozzáadásként az egoista vágyhoz, amelyek önmagukban megmutatja azt a jelenséget, amelyet úgy nevezünk, hogy “e világ”, megjelenik bennünk az adakozás tulajdonsága és benne egy új jelenség, amely majd úgy nevezünk “felső világ” vagy ” a jövendő világ”, azaz “következő” világ.

És ha az ember megpróbálja minden erejével, közelebb hozni a jövő formáját, a felső világot, a Teremtő tulajdonságát, mint egy integrált kapcsolati hálózatot, amely képes megjelenni mindazok a formák között, amelyet most lát a világában, akkor ez segít neki, hogy ne fessen magának “a szobrot és ábrát”, ne vesszen el az illúziók ködében és a miszticizmusban, hanem sokkal reálisabban lássa a valóságot.

Felső Világ, az adakozó hálózat, amelyet az ember képes felfedezni a valóság összes részei között, és ez adja meg számára a hozzáadott valóságot, amely az erők rendszere. Nincsen semmi az erőkőn kívül. Mivel minden a vágy ereje, a szándék, a gondolat ereje, és ha az ember elképzeli ezt a valóságot ebben a formában, elkezdi megérteni, hogy az összes eszköz a kezében van, hogy képes legyen elérni ezt a plusz új valóságot.

Akkor az ember majd a barátai segítségével megérti, hogy adakozásban akar lenni, altruista szándékkal. És most, velük együtt, amely hordozza ezt az erőt, ő elkezdi építeni és felfedezni az adakozás rendszerét.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.