Dr. Michael Laitman

Zohár mindenkinek a világon

Kérdés

Hogy juthatna el a Zóhár könyve az egész néphez túl azokon, akiknek van a Szívükben egy pont a közös felépülés vágyával? Hiszen a többieknek ez is csak egy a könyv sok közül.

Válasz

Eljön az idő, amikor feltárul az emberek közti közösség hálózata, az értelmesek már most látják, hogy mi történik, hiszen kutatják és tanulmányozzák a helyzetet. És máris van a lakosságnak egy tíz százaléka, akik érzik, hogy a kölcsönös függés és közös felelősség irányába kell menni. De a közös felelősség még nem jelenik meg semmiben. El kell magyarázni, hogy e társulás érdekében extra jósággal kell egymáshoz fordulnunk.

De ha látom, hogy a hálózatok akadoznak – nem működik az ellátás, a nevelés, az ipar, a kereskedelem – akkor világosan látszik, hogy nekem kell tenni valamit a helyzet kijavítására belül. Tanulni kell tehát. Honnan tudom meg ezt? Mit tanuljak? Hisz ezt sehol nem írják le…Melyik egyetemen tanítják? Hol van a térkép, mely lerajzolja az emberi kapcsolathálózatok vonalait, útjait? Nincs ilyen.

Ennek a társas viszonynak az életünkben kell feltárulnia. Hogyan? Amikor érezzük a lét szükségleteit: jó és rendezett és biztonságos életet akarunk magunknak és gyerekeinknek, természeti katasztrófák és veszélyek nélkül. Ehhez kell odaadóbb szeretettelibb kapcsolatokat feltárnunk magunk között. Hogyan lehetséges ez?
Az Elfogadás bölcsei a kabbalisták azt mondják: “Egy különleges könyv, a Ragyogás – Zohár – könyve az emberi kapcsolatokat tárja föl /a Biblia szövegében/. Ha jobb életet akarsz, olvasd! Akkor kinyitom a könyvet és olvasni kezdem egyik oldalt a másik után, s látom, hogy működik.

Az emberek látni fogják, hogy ez működik, ha majd elég nagy tömegben kezdik tanulni, akkor megtörténik a javulás. Kapcsolatba kell kerülniük a kabbalisták forrásaival, úgy ahogy a vallásosok külsőséges szinten, a belső értelem nélkül ma is naponta olvasgatják. Hiszen az egész Tóra az emberek lelki kapcsolatait meséli el, csak rejtett módon, s a külső héját tanulják, hogy fennmaradjon legalább a burka.

geo

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.