Dr. Michael Laitman

A Vörös tenger határa

Kérdés

Mi hiányzik nekünk, hogy elérjük a feltárulást? Miért nem sikerül nekünk kinyitni az ajtót és bemenni a spirituális világba?

Válasz

Mindenkinek megvan a szívben található pontja, az ego héjába burkolva. Ez a héj csak közös segítséggel válik le. Senki sem dolgozhat önmagán. Mindenki kell, hogy azon aggódjon, hogy ez másokban megvalósuljon.

Közülünk senkinek nincs, és nem is lesz ereje eltörni a saját egyéni héját és kiengedni a szívben levő pontját. A kölcsönös erőfeszítés nem kell, hogy nagy legyen, de különleges minőségű kell legyen. Ezt a minőséget nem lehet megszerezni egyedül.

Eddig  még nem sikerült ez, mert amikor mi elérünk a héjhoz, és meg akarjuk érinteni, akkor  eldob minket magától. Mi még találkozni sem tudunk vele, megérinteni sem, hogy eltörjük őt. Meg kell, hogy várjuk, ameddig a közös kapcsolat által egyesítjük az erőnket.

Mi nem tudunk összekapcsolni, és valami másra gondolunk. A kapcsolatunkból megértjük, hogy hiányzik a Felső erő, amely eltöri az ego héját. Azaz, hiányzik a harmadik erő, ahogy írva van: “Izrael, a Tóra és a Teremtő, Egy”. Akkor mi kérjük tőle, hogy magunkra vonhassuk a korrekció Fényét, az AB és SAG Fényét, hogy eltörje ezt a héjat, és megvilágítson minket, egy olyan módon, hogy nem tudunk többet egyetérteni az egóval és mindenáron szabadulni akarunk tőle.

Akkor az értelem feletti hitben tudunk dolgozni, azért, mert nem akarunk többet az ego értelmén belül maradni. De mindez azzal a feltétellel lehetséges, ha egyesítjük az erőnket, hogy széttörjük az általános közös egoizmust.

A Sinai hegy a mi közös gyűlöletünk hegye, a mi hatalmas önzőségünk. Mindig (kivéve a speciális eseteket, amelyekről a Tóra mesél) felfedezzük a mi a közös önzésünket. Mi létrehozzuk az arany borjút abból az aranyból, amelyhez mindenki hozzájárul teljes szívével: az emberek örömmel hozzák ehhez az arany ékszerüket, azért hogy építsünk belőlük szobrot. És ugyanaz a közös erő szükséges majd, hogy széttörjük azt.

Mi nem kaphatjuk meg a végső döntést a korrekcióra, csak ha együtt eltörjük ezt a héjat és integrálódunk a Felsőhöz. Hiányzik ehhez a belső vágyunk.  Mivel minden az erőfeszítés minőségétől és az odaadástól függ.

A világ már kiált ezért, halad előre, fenyegető állapotokat tapasztal és a mi feladatunk, hogy előttünk menjünk, és megmutassuk a Vörös tengeren átvezető utat.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.