Dr. Michael Laitman

Nem szabad elszalasztani a Fényt!

Kérdés

Mi a spirituális mértéke a decemberi kongresszusnak? Hány éves tanulással egyenlő?

Válasz

Azt hiszem, hogy elengedhetetlen az elmúlt évekhez képest. Azt mondanám, hogy sorsdöntő és nagyon fontos év, látni fogjuk, hogy a világ az egység és az összekapcsolódás felé irányul.. Ezek csak kezdeti lépések, de erősek és tartalmasak. Ezt kell megkapnunk a kongresszustól. A kongresszus nem egyszerűen hat hónapi tanulás átugrása. Ha nem egyesülünk a kongresszuson, nem leszünk sikeresek az előttünk álló feladatunkban. Az egység rendszere, amelyet felépítünk a kongresszus három napja alatt, nagyon fontos számunkra.

Az a személy, aki nem tanul velünk minden nap, sokat veszít. Elveszít minden “téglát”, a spirituális edényének a felépítéséhez. A probléma nem az bölcsesség, amelyet az órán nem hallgat meg. Hanem hogy ma már állandóan a Reformáló Fénnyel dolgozunk, és ez nem éri annak a lelkét, aki nincs velünk.

Ezért van a figyelmeztetés: Ne szabad kihagyni a leckéket feleslegesen. Ez nem csak tanulás. Ezek a legértékesebb pillanatok, hogy a Fény valóban hatással legyen valakire a gyakorlatban. Ez nem olyan, mint a múltban volt. Ma sokkal intenzívebb és gyakorlatibb formában történik.

BS

(Részlet a Baál HaSulam tanulmányából: “A béke a világban”, október 23, 2011)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.