Dr. Michael Laitman

Én, a környezetem és a Fény

A személy csak a Fény segítségével halad előre. A spiritualitásban mi nem tudunk haladni a saját erőnk által. A mi világunkban a személy az elméjét használja, az érzelmekben, a társaságban, a könyvek és a tanárok megértésénél, és különböző más tanításokban. Példákból tanul, és ebben a formában fejlődik. De valójában, a Reformáló Fény itt is megtalálható, mivel a személy erőfeszítéseket fektet be, még ha a célja egoista is. Így fejlődtünk az évek folyamán.

Ha mi a spiritualitásban akarunk fejlődni, szükségünk van arra, hogy felébresszük magunkat a Fény hatására. Különben, ha nincsen a szándék, mi ugyanazon az úton haladunk, mint az egész világ, a szenvedésen keresztül. Ezért írva van: hogy minden a szándékon múlik.

Nekünk el kell helyeznünk magunkat, egy megfelelő sorrendben, itt a cél, ott vagyok én, és nekem azt lépésről lépésre kell elérnem. Minden egyes lépésnél az előre haladásomban, a Fény, amelyet magamra vonok, változásokat vált ki bennem. Ez a Fény működik és megváltoztatja a tulajdonságokat, a vágyakat és a belső gondolataimat.

Amikor a személy ebben a világban létezik, rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy egyrészről lekapcsolja magát a spiritualitásról, hogy rejtettség alatt legyen, szabaddá váljon, és mégis magára vonja az ő erejének megfelelően a Reformáló Fényt.

Ez csakis olyan cselekedetek által jön létre, amely nem várja, hogy mi valamilyen szándékkal vagy a spiritualitásban legyünk. Mert megtehetek úgy is valamit, még ha nincsen vágyam rá és nem értek egyet, én mégis elkezdhetek egy teljes nulla ponttól cselekedni. Amennyiben elérem a mások szeretetét, pontosan ennek a mértékében, ugyanazon a vonalon keresztül, érjük el a Teremtő szeretetét is.

A köztünk levő összekapcsolódás által ébresszük fel a Fényt és közeledünk a Teremtővel való összeolvadáshoz. Nincsen másik hely ahol erőfeszítéseket tehetünk, csak a környezeten, sem a tanulásban, sem a terjesztésben, vagy más cselekedetekben, önmagában nincs benne. Mindezek csak szükségessé teszik az úton, a közösségen belüli egységet, ahol a Fény megjelenik.

Mindezek a cselekedetek mellet a mi világunkban, mi okozzuk, hogy a Fény gyorsabban jelenjen meg, és a teljes előrehaladás ,az hogy a Fényt magunkra vonjuk, a csoporton belüli kapcsolaton keresztül. Minél jobban sóvárgunk, hogy egységre lépjünk, annál inkább megjelenik a Fény, és ezt hívjuk úgy, hogy felgyorsítjuk az időt.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.