Dr. Michael Laitman

Keressem magam a mások tendenciájában

Baal HaSulam, a”Béke” cikkéből: “Ennek megfelelően meg kell határozni a szeretet a mások irányába, nevet kell adnunk a mások felé való adakozásnak, a szándék legfontosabb tulajdonságának, amely biztosítja nekünk, hogy nem feledkezzünk meg a szándékról.”

A ” Matan Tóra” és a “Kölcsönös garancia” cikkében, Baal HaSulam elmagyarázza, hogy a gonosz hajlamból származik a barátok iránti gyűlölet, mivel fölé emelkedünk és átfordítjuk a szeretet kapcsolatára. Ebben a formában kijavítjuk magunkat, felfedezzük az általános erő méretét, a Teremtőt, és elérkezünk a hozzátapadáshoz.

A “Béke a világban”cikkében, Baal HaSulam megalapozza ezt, egy komoly tudományos megközelítéssel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ne függjünk semmilyen dologtól, mert semmi nem létezik a mi világunkban, mint reális dolog.

Az egész életünk folyamán, az egész világ és a fejlődésünk – minden mögött az a szándék van, hogy végrehajtsuk a Teremtő nevében a munkát azaz, kijavítsuk magunkat és hasonlóak legyünk hozza. A legfontosabb dolog egyszerű: a mások szeretete, adakozás mások számára, amelynek az a jelentése, hogy az én egyéni vágyam fölé másnak a vágyát helyezem. Hasonlóan ahhoz, ahogy az anya gondoskodik a gyermekéről, helyezem magam teljesen a másik szolgálatába, az emberiség szolgálatába. Ha megszereztem ezt a szintet, ennek az a jele, hogy kijavítottam magam.

De mi történik az énemmel?

Baal HaSulam azt mondja, hogy az ember, önmaga fölé emelkedhet. De még akkor is megmarad benne az “állat”, amely korábban ö maga volt. Mivel elhagyja az állatot önmagában, és másokért kezd aggódni, a mások vágyaiban és a gondolataiban él – ezáltal szerzi meg a lelkét. A lelke tehát a testen kívül található, a másokkal való kapcsolatban, az értük levő aggódásban. Ha így viselkedik másokkal, megkapja a lelke edényét, a beteljesüléssel együtt. És az “állat” csak azt kéri, hogy menjen ki belőle. Ő ki lesz cserélve minden inkarnációban, addig, amíg át nem tör a szabadságra, a másokkal való szeretetre. Akkor ez az állati szükségesség eltűnik és az állati inkarnációk befejeződtek.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,254 seconds.