Dr. Michael Laitman

A bekerített szőlőskert

A rabbik azt mondták: “Minden mesterség olyan, mint egy bekerített szőlőskert, ahova semmilyen állat és vadállat nem léphet be, és idegenek nem látják, mi van azon belül”.

Ez azt mondja, hogy az emberben nincsenek felébredve állatias vágyak és idegen gondolatok, mert be van kerítetve a hit erejével, az adakozás erejével, amely visszautasítja az összes önző gondolatokat és vágyakat, melyek idegenek a spirituális haladás szempontjából.

De milyen különleges erő létezik az adakozásban, amelyben mi biztosak lehetünk, hogy a helyes úton haladunk és nem uralkodhatnak el, az idegen gondolatok és az egoista vágyak, hogy eltávolítsanak az útról?

Általában mi azt gondoljuk, hogy a Hassadim Fényében nincs különleges Fény, és azt képzeljük, hogy az igaz embernek nincsen semmije, és nem is kell neki semmi: milyen kellemes ember és ilyen gyenge. Mi nem értjük meg, hogy a Hassadim Fénye egy hatalmas erő, hogy megnyerjük a természet összes erejét.  Ez egy védekező erő az egoista ösztön ellen, az állati szinten, az ott lévő összes gondolatok és vágyak ellen.

A hitnek az ereje megadja a határvonalat, amelyre ráépítjük a spirituális szinteket. Megváltoztatja az értelmünket, a szívünket és a valóság érzékelésünket. Pontosan ennek a hitnek az erejében kezdjük el látni a spirituális világot.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.