Dr. Michael Laitman

Az Atzilut világának “húsgolyói”

Minden korrekció lényege az, hogy adakozás minősége, a Bina, átveszi a megszerzés minőségét a Malchuttól. Így az össze spirituális szerkezete az Atzilut világának (Partzufim), összeszedheti a törés darabjaiból a Bina területére eső töredékeket, és magába építheti azokat.

Ha valaki tisztázni akar valamit, el kell vinnie azt a Binába. Ezt jelenti a tradícióban az, amit a házasság után, az új asszony elvitele szimbolizál az anyai házhoz. Mi állandóan elvisszük a Malchut egy darabját, mely vizsgálatot igényel, a Binához.

Az Atzilut világa szétválasztja a törött vágyak darabjait, és új, spirituális objektumokká állítja össze őket, melyeket úgy nevezünk, hogy Partzufim. Ezek teljesen különbözőek azoktól, melyek az Adam Kadmon világában, és amelyek a Nekudim világában léteztek, mivel teljes egészében a törött vágyak darabjaiból származnak. Ez hasonló ahhoz, mint amikor volt hús a hűtőszekrényünkben, amiből most húsgombócot készítünk. Azaz, vannak egyéb adalékanyagok ehhez a húsalaphoz, melyekből együtt áll össze, a húsgombóc.

Nincsenek független részek a vágyban, melyek nem keveredtek valamivel, hogy eljussanak a Binához korrekcióhoz. A törés után, minden kicsiny részecske tartalmaz egy részt a Binából és a Malchutból. A teremtés minden eleme tartalmazza 320 szikráját a törésnek.

Így a húsgolyók jó példa, mivel ezek olyan keverékek, amelyben minden megtalálható, az összes alkotóelem kölcsönkapcsolatban áll, a legkisebb részletig. Az összes rész a hatalmas univerzumunkból feltárul minden egyes részecskén belül, vagyis kölcsönös egymásba foglaltság vannak egymással, amely a törés valódi eredménye.

Így az Atzilut világának Partzufai teljesen új entitások, melyek nem reflektálnak semmilyen előző minőségre. Olyanok, mint az újszülöttek, akik az apjuk és az anyjuk, meg a nagyanyjuk részeiből állnak össze, és minden egyéb ősükből, az előző generációkból.

Ezek nem olyanok, mint a Galgalta, AB, SAG, MA, és BON, melyek mintha közvetlenül az Atzilut világának Malcutjából lettek volna lehasítva, a vágyak rétege által (Aviut). Az Atzilut világának minden Partzufja részekből lett összerakva, bár a végén nekik biztosítaniuk kell a teljes HaVaYaH (KeterHochmaBinaZeir AnpinMalchut). Azonban minden Partzuf olyan, mint egy húsgolyó, amely különböző, kicsiny darabokból áll össze, melyek a törés eredményei.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.