Dr. Michael Laitman

Az „egy” dolgozik és mindenki kap

Kérdés

Hogyan lehetséges elfogadni azt, hogy a barátom kapja meg beteljesülést az én erőfeszítéseim eredményeképpen?

Válasz

Ez a munka az adakozásra irányuló szándékban így működik, dolgozom és az élvezetet, magából a munkából kapom meg, és ezt az élvezetet át akarom adni másoknak.

Itt van egy különlegesen finom dolog. Nekem a munkámon felül kell emelkednem, vagyis hogy már ne érdekeljen engem. Ez olyan, amikor azt mondják a kislánynak: “Ha elrendezed, szépen a kockákat kapsz 10 sékelt”. De ő nem érti mi az 10 sékel, de kellemes és érdekes neki elrendezni a kockákat!  A 10 sékel is kellemes és érdekes a számára, de nem mint  egy jutalom.

Ha találok egy olyan munkát, amely nagyobb, mint a jutalom maga, akkor maga a munka a jutalom számomra, és a jutalom, amely korábban jutalom volt, már nem számit jutalomnak a számomra. Azaz, én kicserélem a jutalmat egy másik jutalomra.

De erről beszélünk a spirituális munkában is?

Nem. Itt arról a jutalomról beszél, amelyet én nagyon akarok, és ez a munka számomra nem élvezet, hanem odaadás. De én leküzdöm magamat a Fény erejének a segítségével, ez lehetővé teszi számomra, hogy szívesen dolgozzak mindennek ellenére. Én erőfeszítés nélkül, megváltoztatom az egoista beteljesülést egy másik egoista beteljesülésre.

Én lehetek egy futár, akit elküldenek, hogy fusson és hozza el a levelet, vagy lehetek egy sportoló, aki szalad, és élvezi magát a futást. Értitek a különbséget? A legfontosabb, hogy az ellenálló erő ne tűnjön el, hanem pluszba legyen. Pontosan azért, hogy használjuk ezt az ellenálló erőt, növeljük az adakozás erejét és a Fényt amely felfedeződik.

A NaRaNHaJ Fénye, az adakozás Fénye, amely pontosan a leküzdés fölött tárul fel. Másképp nem fedeződhet fel. Ez olyan, mint az elektromos áram, amely az ellenállás által mutatkozik meg, és így lehet kapni tőle erőt.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.