Dr. Michael Laitman

Hogyan fogjuk fel az anyagot a szívben vagy az észben?

Kérdés

Nagyon sok mindent nem értek ebből. Mikor fog ennek az összetett szerkezetnek a képe legalább egy kicsit átláthatóvá válni?

Válasz

Én sok éven át tanultam ezeket a dolgokat. Én gyakorló tanuló vagyok, szeretem a vázlatokat, táblázatokat, én szinte falom az ilyesmit és örömöt okoz. A szerkezet-elemzés közel áll hozzám, mert eredetileg bio-kibernetikus voltam. Mégis ezeket a szerkezeteket eleinte egyáltalán nem értettem és rengeteg kérdés vetődött fel bennem. A kérdések akkor oszlanak el, amikor elkezdjük megérezni az anyagot. Ha nem megyünk bele érzésekkel, akkor semmit nem fogunk érteni. Ráadásul, amit ma megértesz, holnapra eltűnhet, mert naponta mások vagyunk. Amire tegnap emlékeztél, mára elfelejted, mert a vágyaink változnak. Az egyetlen mód ezt megérteni: ha elérjük. Elérni viszont csak úgy lehet, ha az alaki-azonosságot (az odaadás-teremtővel) elérjük. tehát arra kell vágyni, hogy a szívünk belemenjen, s nem elég ha a fejünkkel értjük. A szív érti, az ész nem. /geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.