Dr. Michael Laitman

A G 20 csúcstalálkozó eredménye

Vélemény (Michael Khazin, közgazdász odnako.org)

Az eredmény annyira elenyésző, hogy nem is tudom, valójában mit tudok írni erről. Mindenekelőtt semmilyen konkrét intézkedés Görögország megmentésére nem lett bejelentve, a botrányos népszavazás, amely Görögország eurózónából való kilépéséhez vezethetett volna, felfüggesztésre került.

Valójában a tény, hogy a média sokkal több figyelmet szentel a népszavazás felfüggesztésének, mint a csúcstalálkozónak, nagyon jelzésértékű. Hogy tudja Görögország visszafizetni, akár a csökkentett hiteleket is, ez még mindig nagyon kérdéses. A hitelcsökkentés után, a hitelszint, még mindig azonos azzal, ami Görögország megmentésének a kezdőpillanatában volt.

A média azt jelentette a csúcstalálkozóról, amely két napig tartott, az az országok több időt szenteltek a gazdasági növekedés stimulálásának, egy globális skálán, mint a különleges problémáknak. De a csúcstalálkozó óta nem teljesen egyértelmű, hogyan növelik a zuhanó keresletet, ha ez egyáltalán lehetséges.

Hogy beszélhetünk gazdasági stimulációról, anélkül, hogy kialakítanánk az okát ennek a stimulációnak, és azt, hogy mi lesz a hatása mindennek, és végül mikor lesz ez végrehajtva? Azonban ezek a kérdések misztikusak azoknak, akik figyelik a világ legfontosabb politikai vezetőit.

A találkozó házigazdája, bejelentette az IMF források növelését, hogy azok segítsék a hitelválságot. Azonban a különböző problémák kezelésére dedikált pénzösszegek nem lettek meghatározva. Itt ezermilliárdokról van szó évente, melyek még nem léteznek, és így nincs még minek örülni. De mivel a G20 vezetők nem beszéltek erről a kérdésről, senki nem feszegetheti ezt a problémát.

Egy másik jelentős megállapítást Obama elnök tett, aki azt mondta, hogy képes volt tárgyalni a yüan rugalmasságáról Kínával. Hogy ez jó, vagy sem, az kérdéses, mivel Kína általában nem hajlik kompromisszumokra és az ilyen koncessziók azt is jelenthetik, hogy Kína gazdasága nem megy olyan fényesen, és a yüan elkezdhet leértékelődni.

Fontos megjegyezni, hogy Görögországon túlmenően, a csúcstalálkozón megbeszélés témája volt az olasz nemzeti hitelek mértéke, amely elérte a GDP 120 százalékát, és tény, hogy az olasz helyzet nagyon gyorsan csúszik a görög irányába. Valóban nem tudom, mit írjak.

A válság gyorsan mélyül, a kereslet csökkenése drámai, a pénzügyi szektor kockázati tényezői nőnek, a munkanélküliség csökken, a szociális nyugtalanság növekszik. A G20 országok viselkedése olyan, mintha minden nyugodt és csendes lenne, és csak néhány apró foltocska csúfítaná el az általános hátterét a globális gazdaságnak, és ez csak egy kicsi erőfeszítést kíván, és korrekté válik.

A látvány nagyon szomorú és szánalmas. Nem érdemes még csak beszélni sem róla. Újra csak azt írhatom, hogy ezek a fickók semmit nem fognak megreformálni: nem csak mert nem akarnak, hanem mert nem is tudnak tenni semmit, nincs semmilyen szintje a kontrollnak a kezükben, még a nyelv is, amivel leakarják írni a problémát, alkalmatlan erre. A tudomány nem tudja, mit kezdjen ezzel az egésszel. Azonban ameddig ők vannak hatalmon, semmit nem fogunk látni, csak demagógiát. A válság pedig folytatódni fog.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.