Dr. Michael Laitman

A stressz olyan fertőző, mint a nátha

A hír (Daily Mail):

Elaine Hatfield, a pszichológia professzora, a Hawaii Egyetemen, felfedezte, hogy a stressz, ugyanolyan fertőző tud lenni, mint a nátha, és hogy a passzív, más másodkézből származó stressz és izgatottság hihetetlen sebességgel képes elterjedni a munkahelyen.

„Az emberek látszólag képesek utánozni egymás arckifejezését, hangját és testtartását utánozni lenyűgöző gyorsasággal.” – mondta Hatfield.

„Ennek következtében, meglepő mértékben képesek az utánozott emberek emocionális életét érezni.”

Azonban a férfiak és a keményebb személyiségek jobban ellenállnak a munkahelyi stressznek, a nők azonban észrevehetően többet szenvednek.”

„A nők számára a kockázat nagyobb, mivel ők képesek jobban ráhangolódni mások érzéseire.” – mondta a professzor.

„A stressz a valaha felbukkant legnagyobb problémát jelenti a munkahelyeken“ – az Egyesült Királyság Okleveles Személyzeti Fejlesztő Intézete a közelmúltban, a XXI. század Fekete Halálának titulálta a stresszt – és nagyon is valós a veszélye annak, másodkézből kapott, vagy passzív stressznek a brit munkaerőre nézve.”

Hozzászólásom

A mi világunkban megjelenő integrált kapcsolatok és a kölcsönös függőség egyre nagyobb mértékű lesz, a kölcsönös befolyás egymásra egyre jobban feltárul, a kölcsönös hangulatban, egészségügyben, és így tovább.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.