Dr. Michael Laitman

A világközösségnek együtt kell cselekednie

Vélemény (Christine Lagarde, IMF Elnök)

Ms Lagarde szerint, a jelenlegi hitelválság Európában, egy bizonytalanságot jelent a globális gazdaságra nézve.

A Nemzetközi Valutaalap vezetője, Christine Lagarde, figyelmeztetett, hogy a globális gazdaság kockázata megnőtt, az elveszett évtizedbe való zuhanásban.

„Azt érzékeljük, hogyha nem cselekszünk bátran, és összehangoltan, akkor annak a kockázata, hogy az egész világon a gazdaság, spirálszerűen lezuhan a bizonytalanságba, pénzügyi instabilitásba, és a globális keresleti potenciál összeomlik’ – mondta.

Hozzászólásom

Az egoisztikus gazdaság zuhanása mindenképpen megtörténik,, és mindaddig folytatódik, ameddig nem stabilizálunk, egy integrált, globális, gazdasági közösséget, amely a kölcsönös garanciára és felelősség vállalásra épül, amely úgy működik, mint a fogaskerekek egy egyszerű mechanizmusban, annak érdekében, hogy a civilizációnk egyensúlyba kerülhessen a természettel. Ez maga után vonja az ésszerű fogyasztást, ahol mindenki annyit kap, amennyi az egészséges létezéséhez kell, és a felesleget kiosztják a rászorulóknak, csak a szükséges mennyiségű munkát végezzük el, senki nem halmoz fel és raktároz feleslegesen, és a polgárok a szabad idejüket a helyes környezet megteremtésére fordítják, ami majd belőlünk, egoistákból, egy integrált, adakozó társadalmat hoz létre, amely hasonló a Természethez.

Ameddig nem érjük el tudatosan ezt az állapotot a Természet, szenvedéseket zúdít ránk, (válságokat és háborút), amelyek a Természettel való egyensúlyunk hiányának következményei. Nem születhet újjá a társadalmunk rendszere a jövőben, mindaddig lefelé haladunk, ameddig nem értjük meg, a személyi és szociális korrekció szükségességét.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.