Dr. Michael Laitman

Mit jelent jó és rossz?

A Reformáló Fény ereje megadja a lehetőséget, hogy az ember élvezze az adakozást. Végül is a személy ilyen módon érti meg, hogy mit is jelent a Reformáló Fény.

Ezt megelőzően, a megszerzési vágy korábban elvezetett bennünket valahová, most azonban ez az egoista vágy, szenved. Bármikor, amikor az egoista vágy szenved, és ahol ezt megelőzően már el akart volna menekülni valamilyen jelenségtől, most az élvezi ezt a jelenséget. Egy ellentétes állapot alakul ki, ahogy a vers mondja ” egy megfordított világot láttam”.

Miért? Mivel nincsen semmi ez a két hatáson kívül: a megszerzés vágy, és az adakozás. Nincsen semmi egyéb ezen a két érzésen kívül, egyik emelkedik, és a másik lezuhan, mint egy mérleg ellentétes oldala, ez így létezhet csak.

Meg kell, hogy értsük, hogy a mi teljes előrehaladásunk, csak akkor történhet meg, ha a Felső Fény megengedi nekünk, hogy érezzük a jóságot az adakozásban, és hogy rosszul érezzük magunkat a magunk iránti megszerzésben. Akkor képessé válunk, hogy előre haladjunk.

Most azért dolgozom, hogy megtöltsem a megszerzés iránti vágyamat, majd azért kell, hogy dolgozzam, hogy megtöltsem az adakozás iránti vágyamat. De azáltal, hogy az adakozásban dolgozunk, egy kollektív edényben dolgozunk, a Végtelen Világ Malchutjában, amely a közös léleknek az edénye.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.