Dr. Michael Laitman

Rakjuk össze a filléreinket

Kérdés

Meg kell szereznünk valamiféle speciális (Masachim) szűrőt és át kell juttatnom rajta magamat, annak érdekében, hogy elérjük a spirituális nagyság állapotát? (Gadlut)?

Válasz

Mondjuk én egy emberi közösségben élek, és felfedezem, hogy mindenkinek szüksége van egy bizonyos élelmiszerre. A szerencse ilyetén fordulata által, én vagyok az egyetlen, aki előállíthatja ezt a terméket, mindenkinek.

Érzem mindenkinek az általános igényét. Több milliárd ember általános vágya, érzésként él bennem, és ez együtt jelenik meg, a vágyak kitöltésével! Azaz érzem, hogy mindenki élvezi, amit adok a számukra. A mérhetetlen vágy és ezek kitöltése biztosítja nekem az „újjászületés” érzését, ami ennek az állapotnak az új fokozatát jelenti.

Hogy állhatok ellen a kísértésnek, hogy ne egymagam élvezzem, az így megjelenő, hatalmas élvezeteket? Fogom ezt a vágyat, és a saját kielégülésemre használom. Még nem értjük, mit jelent a másokkal való kapcsolat, amikor a velük való kapcsolat által átveszem a vágyaikat, és a sajátommá transzformálom őket. Hasonlóan egy édesanyához, aki kanállal eteti a gyermekét, és élvezi, ahogy az lenyeli a falatokat. Valóban fizikailag érzi ezt az élvezetet. Az anya megszerez, kap, mivel a gyermek adakozik.

Tehát van ebben egy nagy veszély, mégpedig, hogy egoista módon kezdek élvezeteket megszerezni. Végül is hatalmas vágyakat szerzek meg, és ezeken át óriási élvezeteket kapok. Létre kell hoznom egy szűrőt (Masach) a másoktól átvett vágyak felett, amelyet önmagamhoz kapcsolok, és a saját AHP részemmé fordítok.

Most annak érdekében dolgozom, hogy kitöltsem ezeket a vágyakat. Végrehajtok egy egyesülést a Felső Fénnyel (Zivug de Hakaa) önmagamon belül, mintha ez az én vágyam volna, és az én kielégülésem. Amikor minden kitöltést megkapok a saját edényembe, az adakozás szándékával, akkor készen állok azt továbbítani az alsó szint irányában. Azaz, először végrehajtom ezeknek a vágyaknak a korrekcióját (szűrőt rakok rájuk) majd pedig kitöltöm őket.

Mondva van, „az idősebb fiú, kétszer kap.” Ennek a jelentése, hogy a Felső szint, az alsó szint vágyaival dolgozik, amelyeket a sajátjának tekint, sőt, magasabbra tartja őket, mint a saját vágyait.

Van itt egy extra keménység (Aviut) ezekben a vágyakban, mivel amikor a Felső szint később kitölti az alsó szintet, akkora kielégülést kap, amely „620 szorosa” a alsó szintek által kapott kielégülésnek, hasonlóan az említett anya – gyermek viszony esetéhez. Képzeljük el, a gyermek mennyire élvezi az ételt, és mennyire ad élvezetet az édesanyának a tény, hogy etetheti a gyermekét. De mindehhez szükségünk van egy szűrőre…

Ezért olyan hatalmas az AHP részben feltáruló vágy mélysége. Ennek a mélységnek az eléréséhez, a személynek le kell választani a „kőszívet,” (Lev ha Even)” és a későbbiekben végre kell hajtania, több, más korrekciót, rétegről, rétegre, ami olyan, mint amikor „fillérenként adunk össze, egy nagy összeget.”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.