Dr. Michael Laitman

Senki más, csak mi

Baal HaSulam, „Arvut (Kölcsönös Garancia)” cikk (rövidített verzió): Rabbi Elazar azt mondta, hogy az egész világ belefoglaltatik a kölcsönös garanciába, de először csak Izrael (azok, akik törekednek erre) kezdi el a világ korrekcióját… (miközben a többiek a hatalmas egójuk miatt) nem értenek egyet, az önszeretetből való kilépéssel.

Az elsők, akik korrekciót akarnak azok, akik az egoizmus és a megszokott problémák mellett rendelkeznek egy különleges szikrával, amely előre hajtja őket. Ők egyenesen a Teremtő elérése felé irányulnak (Yashar-El) és ezért is nevezzük őket „Izraelnek.”

A 99 százaléka az emberiségnek csak a hátulról rázúduló szenvedés nyomására fejlődik. Ezek az emberek alkotják a „világ nemzeteit.” Ezen belül is van egy belső kör, amely szenvedéseket is átél, de van egy belső törekvése is az előre haladásra. Ezek az emberek is Izrael részei. Természetesen azok, akiket mind a hátulról érkező nyomás, mind az előrehúzó törekvés hatása elér, el kell, hogy jussanak a kölcsönös garanciához hamarosan. Azonban az egész világ be kell, hogy lépjen a kölcsönös garancia keretrendszerébe végül.

A „világ nemzeteinek” szintén van egy része, amely kapcsolódni fog Izraelhez, azáltal, hogy hirtelen felfedezi a spirituális hívójelet a szívében. Azonban mások nem fognak ezen belülre lépni. Tehát egyik, vagy másik módon, a központi csoportnak korrigálnia kell önmagát, és az otthonává kell válnia mindazoknak, akik kapcsolódnak hozzá, kívülről támogatva ezt a központi csoportot.

A következtetés egyszerű, a mi feladatunk megvalósítani a korrekciót. Minden ránk van bízva, magunkat kell korrigálni, és aztán a világot. Semmit nem tudok ehhez hozzátenni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.