Dr. Michael Laitman

Aki felfelé vonzódik – tőle függ az egész világ

11.11.17.


Báál HáSzulám az Árvut /Közösség/ c.cikkében írja: “Az ‘Iz-rá-él’ (érzelmi szintek) “népének” a feladata, hogy a világot képessé tegye a kifinomulásra, hogy megkaphassák a társ-szeretet az Íz-ráél-hez hasonlatosan. És mindenki kiveszi részét a meggyőzésből, minden egyes íz-rá-él-beli meggyőzi a világot az érdemekről.

A teljes felépülés birtoklása, malkut-ja fokozatosan tárul fel. Vannak finomabb és durvább részek benne, ahogy a testünkben vannak fontosabb és kevésbé fontos részek. Ez persze csak a romlott állapot jellemzője és a felépülés után kitűnik, hogy minden rész magasabban van.

Most a dolgokat nem úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak.Most úgy tűnik, a világ népei képezik a durvább érzelmi hordozókat, de amikor a teljes felépülést mind elérjük, akkor ők lesznek magasabban. És fordítva, azok az érzelem-hordozó vágyak /kélim/,a mik ma már elérik a felépülést, azok egyszerűen finomabbak, s ezért ébresztik fel a felépülést, de ugyanakkor ezek a további fejlődés során majd “durvának” tűnhetnek.

Ez egy fokozatos fejlődés. Így írt erről Báál HáSzulám /Rabbi Áshlág / a “Bevezetés a Zohár könyvében” c. cikkben: “A felépülés a könnyűtől a nehézig halad”, az első, kezdő folyamatok azok, amik a legszükségesebbek, ezeket nevezzük “Íz -ráel”-nek, vagyis az “élet” íze, az önzetlenség íze elsőnek erre él rá. Ha a “közös vágyban” /a felépülésre/ további előremutató ösztönzés jeleik meg, amit nevezhetünk “egy szívbéli pontnak”, amikor ezt az igényt megérezzük , ezt a vágyszintet is “Íz-ráél” – nek nevezzük.

A másik szinten viszont az élettől csapásokat érzünk, és ezért szenvedünk az élet ízetlenségétől, értelmetlenségétől, de mégsem érzünk olyan késztetést, hogy a teremtőt feltárjuk (az önzetlenség, a szolgálat által)

Tehát ez a szint csak a csapásokat érzi, csak kevés kielégülést kap, s ténylegesen minden a felső (íz-ráél) szinttől függ: ha ő önmagát felépíti, kijavítja (a szolgálat módszerével)akkor a megvilágító fény a többi szintre is lejut. Ez a Hátsó szintje (Ahap) csak akkor tud felépülni, ha társul a felső szint hordozóival, mert ezekben már megvannak az odaadó szolgálat érzelmi hordozói.

/Geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,167 seconds.