Dr. Michael Laitman

A világ, amely az én kérésemre van építve

A Felső világok megmutatnak nekünk egy példát, hogy mihez kell adaptálódnunk.  A kapcsolatunk megadja nekünk ezt a részletet, hogy mi az, amit követnünk kell. Amikor a személy összekapcsolódik a többiekkel, akkor egy Partzufot hoz létre az adakozásában, amelyben nem létezhet kevesebb, mint tíz szfíra.

Az adakozás nem létezhet semmilyen formában, csak a tíz Szfírában, vagyis csak ha egy Partzufot hozott létre. Ha ő megkapja a helyes formáját, akkor felfedeződik a spirituális Partzuf, amelynek magasságát lemérhetjük a spirituális lépcső fokainak megfelelően, a Felső világokban,

Kiderül, hogy mi le tudjuk mérni a lélek magasságát, azaz a kapcsolatokat az egyéni vágyak között, és megérteni, hogy milyen intenzitással rendelkezik a kollektív lélek.

Végül is, az a vágy megmarad, amelyet a Teremtő megteremtett, de magára veszi a szfírák formáját: a Fény forrásait, amelyek elérkeznek hozzánk a világokon keresztül, az Ein Sof világából.

A Teremtő megtervezte a világok rendszerét, amelyet Ő befolyásol, és az én vágyamtól függ. A Fény nem változik. Az összes változások csak az én vágyamban vannak, amelyet én megváltoztathatok, mivel én a csoporttal dolgozom.

Mivel a kapcsolat a csoporttal az pontosan az a vágy, amely képes a Fényt kiváltani, a Fényt magamra vonni, és visszaváltoztat minket az adakozásra, a kölcsönös kapcsolatra.

Nem lehetséges más vágy, amellett, amely a csoporton kívülre, és amely a kapcsolatra irányul. Csak ez a vágy vonzhatja a Fényt.  Az összes többi vágy egoista vágyak és nem kell korrigálni.

Az egyetlen vágy, amelyet számításba kell venni, az a vágy, amely összekapcsolódik másokkal, a csoporttal, amelyben az ember valóban a teste fölé emelkedik, és amely össze akar kapcsolódni vele ” a fejében”( beRos). Ő határozza meg a sóvárgását a kapcsolatra, az összes egyéni cél felett. Csak ezzel a feltétellel érkezik el a Fény az emberhez a szfírákon keresztül, és korrigálja az ő vágyait, vagyis összekapcsolja az egyéni vágyát a kollektív vággyal.

Ebben a formában korrigáljuk a törést és felfedezzük a kapcsolatot közöttünk, a lélek edényét, és a Fényt, amely ezt kitölti.

Akkor az ember látja, hogy a világok nem léteznek magunkban, az emberen kívül. Ez az egész az erőben létezik, és abban a mértékben használható, amennyire mi össze akarunk kapcsolódni. Az erőfeszítések által, a kapcsolat mértékében – mi felfedezzük a Felső Fényt, amely mindig készen áll erre. Ez jelenti azt, hogy felfedeződik nekünk a világok rendszere.

A mi kérésünk nélkül, ez a rendszer nem létezik. Ez az Ein Sof világában található, a teremtés gondolatában, hogy a legjobbat adja a teremtményeinek. És csak abban a pillanatban, amikor megjelenik a vágy, amely kéri a korrekciót a kapcsolat irányában, elkezd működni a rejtet rendszerben, amely hasonló mértékben és minőségben, és ebben működik a Reformáló Fény.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.