Dr. Michael Laitman

“Ne távolítsd el magad a publikumtól”

Kérdés

Mivel a megszerzés iránti vágya képtelen végrehajtani a valódi cselekedeteket a vágya ellenében, mikor azt mondjuk, hogy cselekszünk, vagy nem cselekszünk, akkor mi a fizikai cselekedetre gondolunk?

Válasz

A fizikai cselekedetekre is, mindaddig, amíg nincs még a képességünk arra, hogy spirituális cselekedeteket végezzünk, akkor a fizikai cselekedet az egyetlen dolog, amit tehetünk.

Egyelőre a személy tanul, terjeszti az anyagot, összekapcsolódik a csoporttal fizikailag, együtt dolgozik velük, és ebben a formában működik, mert nem képes használni a belső cselekedetét. Ez nagyon segítségére van.

A belső cselekedet, minél intenzívebb és erőteljesebb, annál jobb, és azokat nem helyettesítik a fizikai cselekedetek, amelyeket a fizikai testünkkel végzünk és az sem, amikor a nagy tömegben végezzük ezeket a cselekedeteket.

Az ember kimegy terjeszteni az anyagot, az emberek között van, akik nem tudnak semmit a teremtés belső struktúrájáról, kenyeret követelnek, vagy nyugdíjat, vagy más, ilyen dolgokat. Ezek után visszatér a könyveihez és a belső fejlődéshez, és hirtelen látja, hogy többet érez, ért, mint azelőtt.

Mindez azért van így, mert benyomást kaptam tőlük, felszívtam a vágyaikat. Bár ezek fizikai vágyak – ez nem számit. Mindenesetre engem előre visznek, mivel én benyomást kapok a külső vágyaktól.

Bennem ezek a külső vágyak egy magasabb szintre emelnek, ha  én megyek a saját vágyaimmal azért, hogy összevegyüljek a mások vágyaival, akkor az ők vágyaikból  benyomást kapok a saját vágyaimban, az én szintemen. Erről írva van; ” Ne távolítsd el magad a publikumtól”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.