Dr. Michael Laitman

Spirituális test a szintek formájában

A következő szint az, amelyben az ember maga határozza meg az érzését és a gondolatát. A mi szintünkön kívül nem vagyunk képes gondolkozni, érezni és sóvárogni valamire. A jelenlegi állapotunkban minden meg van határozva, így a magasságunk is, ahol éppen találhatóak vagyunk.

A megszerzés iránti vágy a Fény mértékének megfelelő, amely képes rajta dolgozni, az egy bizonyos módon viselkedik. Azáltal, hogy az Ein Sof Fénye leereszkedik a 125 szinten keresztül, amely által a Fény meg van gyengítve a szűrőkőn keresztül, amely egyre kisebb mértékben befolyásolja a vágyat. Ennek megfelelően, a megszerzés iránti vágy egyre durvábbá válik, nyersebbe és egyre távolabb kerül a Fénytől, a tulajdonságok tekintetében. Minél kevésbé ragyog a Fény a vágyra, annál inkább a vágy ellentétes a Fénnyel. Minden a Fény erején múlik, amely befolyásolja a vágyat.

Ezért nem kell, hogy a korporális testre és a gondolatokra fókuszáljunk és a gondolatokra, hanem csakis a vágyunkkal foglalkozunk, amelyek át kell, menjenek a korrekción a Fény által. A vágy állapota a Fénytől függ, amely megvilágítja és egy bizonyos magasságon tartja. Az egyetlen dolog, amire gondolnunk kell, hogy csak a Fény befolyásoljon minket, és megpróbáljunk minden pillanatban a Fény hatása alá helyezni magunkat, optimális és maximális formában.

Én nem tudom, milyen oldalról befolyásol a Fény és honnan jön. Csak követnem kell a kabbalisták tanácsait és a cselekedeteit, amelyek felfedik nekem az utat a Fényhez és a lehetőségét, hogy befolyásoljon engem, és akkor én megváltozom. Ha ezt nem így teszek, akkor nem változom meg.

A legfontosabb tanács az, hogy egyesüljünk a környezettel és a csoporttal, a tanár útmutatása szerint. Így én kinyitom magam a Fény felé, és akkor minden már tőlem függ. A Fény befolyásolja a vágyat, az új vágy elhozza a gondolatokat, a megértést és az új érzéseket, és felfedezi nekem az új világot. Mindezt mi érezhetjük a vágyunkban.

Az ember vágyai, ő szíve, és ezek a Fény befolyásától függenek. Az ember kapcsolata a szfírákkal olyan mértékben van meghatározva, amilyen mértékben a Fény befolyásolja a vágyat, és korrigálja azt, ez határozza meg az elért magasságát a spirituális létrán. A szfírák a Fény tulajdonságai, amelybe beleöltözik, és áthalad a világokon keresztül, azért hogy behatoljon az ember általános vágyába.

A Fény áthalad ezeken a szűrökön, amelynek bizonyos tulajdonságai vannak, és a Fény befolyása alatt a vágy megváltozik. Az egyszerű megszerzés iránti  vágyból, minden karakter és diagnózis nélkül, megformálódik egy konkrét vágy, egy bizonyos magasságban, amely hasonló a Fényhez.

Ezekre a vágyakra már úgy utalunk, mint szfírák, mivel ők “világítanak”, mivel ők vissza akarnak térni pontosan a Fény cselekedetéhez. Azaz, a szfírák beleöltöznek a vágyba, és az ember elkezdi magára venni a szfírák formáját, a spirituális test formáját, és elkezd hasonlóvá  válnia a Fényhez.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.