Dr. Michael Laitman

Az új világ gazdasága

Kérdés

Mit mondhatunk, a jelenlegi válság pénzügyi, vagy gazdasági jellegű?

Válasz

Véleményem szerint általában nagy különbség van a közgazdászok és pénzügyi befektetők között, akik csak azon gondolkoznak, hová fektessék be a tőkéjüket, a legnagyobb profit elérése érdekében.

A közgazdászok tanulmányozzák a kölcsönhatásokat a termelők, elosztók, és felhasználók között, különböző gazdasági szektorokon belül, és megpróbálják leírni a kereslet és a kínálat összefüggéseit. Mivel ez a köztünk lévő egoisztikus kapcsolatok visszatükröződése, a közgazdaságtan (mint az eredménye az egoisztikus kapcsolat rendszernek, és a megértése a az új, integrált kapcsolatoknak az összes termelő és felhasználó között) le kell írnia ezek kölcsönös viszonyrendszerét.

Ennek karakterizálnia kell ezt az új rendszert, amely a viszonyok egyensúlyi rendszerét formálja meg, a középső vonalat, az ésszerű felhasználást folytató közösséget, amely mindent előállít egy kényelmes élethez, mindenki számára, megfelelően azok speciális szükségleteinek, de semmi többet nem ad, mint ez. Ez által kezeli az egyensúlyt minden ember között az adakozó társadalmon belül, és mindenkinek a fogyasztását.(megszerzését)

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,172 seconds.