Dr. Michael Laitman

Egy életre szóló eljárás

Kérdés

Miközben olvassuk a Zohár Könyvét, folyamatosan elkalandoznak a gondolataim. Értem, hogy ez jó, mivel „Zionból (kijárat) fog tovább menni a Tóra.” De még így is probléma számomra, hogyan tartsam meg a belső koncentrációt?

Válasz

Meg kell próbálnunk. Tételezzük fel, hogy engem megidéznek egy eljárásra, ahol azt nyomozzák, mennyire törődök a csoporttal. A kimenetelnek megfelelően, jutalmat, vagy büntetést kapok. Akkor, miközben olvassuk a szöveget, aggódni fogok, hogy különböző, pozitív erőket vonjak magamra, és közben elidegenítsem, vagy megédesítsem a gonosz erőket. Ezzel a céllal olvasom én a Zohárt.

Mindenekelőtt, az eljárás egyetlen irányba fejleszt engem, kapcsolatra, vagy leválasztódásra a csoporttól, azaz mennyire kötődöm, vagy szeparálódok el tőlük. Így fel kell ébresztenem a jó erők befolyását, amelyek segítenek nekem a csoporthoz kapcsolódni, vagy ellenkezőleg, segítenek eltávolodni az ellenálló erőktől.

Emellett, látnom kell, az összes cselekedetet, amely rajtam keresztül megnyilvánul, melyek eszközök arra, hogy számomra tisztázzák, amit végre kell hajtanom, és megmutassák a különböző tényezőket, melyek erősítik a csoporttal való kapcsolatomat, egy közvetlen, vagy közvetett módon. Mindez azért, mert a végén, mind a jó, mind a gonosz erő, az eszköz arra, hogy engem a környezetemmel való kapcsolatom erősítésre ösztönözzön. Csak ezekkel az elvekkel összhangban lesz az említett eljárás lefolytatva.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.