Dr. Michael Laitman

A lélek egy összehajtott univerzum

Kérdés

Nekem nem sikerül semmilyen formán kapcsolódni a közöttünk levő viszonyhoz, amelyről most olvasunk. Úgy tűnik, hogy az anyag, amit olvasunk, mintha a levegőben lebegne és nincsen kapcsolatban velem. Hogyan tudom én ezt magamhoz csatolni?

Válasz

Egyelőre nem érzel semmilyen kapcsolatot az anyaggal, amelyet olvasol, mert nem vagy összekapcsolódva a barátok egyikkel sem. Abban a pillanatban, amikor elkezd valaki adakozni valakinek, azonnal megérti mi az a “Partzuf”, “mászách”, hogyan kell végezni kalkulációkat az adakozásra, , hogyan kell kapcsolódni másokkal, a spirituális Partzuf által, mi jelentenek a “ibur”, “jenika”, mohin” állapotok.

Mit jelent „megszülni” valakit? Én megszülöm a viszonyomat a Keter szintjéig, az Ein Sof világáig. Ez az egész felemelkedés tíz szfírából áll, és én életet kell adjak benne az összes viszonyomnak a többiekkel és az egész világgal.

Hogyan érezhetem az egész világot és az összes embereket? – ez nagyon egyszerű. Ahogy egyre jobban közeledek a spirituális rendszerhez, egyre jobban fedeződik fel a kapcsolat rendszere, amely előttem van. Még a mi világunkban is, öt vagy hat emberen keresztül képesek vagyunk mindenkit elérni. Ez a dolog lehetséges.

Te a spirituális világban úgy érzünk, másokat mintha mellettünk lennének. Ezt nehéz megérteni, hogy az egész emberiség mellettünk van. Az ember kapcsolatba kerülhet mindenkivel, de nem másokon keresztül, öt vagy hat emberen keresztül, hanem közvetlenül elérünk mindenkihez.

Ez nem olyan, mint a mi testünkben, amelyben létezik egy rendezett pontos teljes rendszere a kapcsolatnak. Az adakozásban, az összes részei a spirituális testnek, minden elem összekapcsolódik minden egyes elemmel. Mintha egy pont a papírlapon, amelyet többször összehajtunk és így minden egyes pont összekapcsolódik a másikkal. Én így kapcsolódok össze mindenkivel és átadok mindenkinek, így megépített a partzufokat.

A metafizikusok ebben a formában fedezik fel, hogy az univerzum egy ilyen formán “hajlik össze “.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.