Dr. Michael Laitman

A valóság ábrázolása az 1:125 alapú skálán

Kérdés

Hogyan vihetjük át a közös imánkat a tanulásra?

Válasz

Minden, amit tanulunk, a köztünk lévő kapcsolatban tárul fel. Megismerjük, feltárjuk a köztünk lévő kapcsolat képét, amely egyetlen lélekben manifesztálódik.

A lelket, amely a kapcsolat, minden rész között, számunkra egyelőre csak elképzelhető. Ez a lélek gyakorlatilag minden, ami meg lett teremtve, az összes teremtmény ebbe van belefoglalva, a teljes valóság, beleértve a mi világunkat. Még ha a mi világunk csak képzetes is, akkor is ugyanannak az egyesült léleknek a része.

Semmi nincs ezen a lelken kívül, ami a Teremtő, a Fény által teremtett edény. De elképzelhetjük ezt a lelket, és felfedezhetjük a belső erejét az által, hogy összekapcsoljuk a részeit, és egy élő organizmussá transzformáljuk ez által.

A Fény az életet mozgató erő. Ahhoz, hogy érezzük az életet, össze kell kapcsolnunk a részeket egyetlen testbe, minden darabot, a megfelelő helyre kell illeszteni, az agyat, a májat, a veséket, a karokat, lábakat, és így tovább. Ha valaki képes arra, hogy mindezeket egyetlen testnek érzékelje, még ha csak a legegyszerűbb formában is, ahol a legtöbb szerv működése nem látható át, de mindegyik helyesen van összekapcsolva, akkor a spirituális kép az első fokozaton feltárul a számára.

Nem fedezhetjük fel felét, vagy negyedét ennek a léleknek. A spirituális világban ez nem így működik. Nincs részlegesség a spiritualitásban, csak a teljes struktúrája a tíz szfírának képes megnyilvánulni egyszerre, nem kilenc vagy tizenegy. A teljes képet látnom kell.

Ebben a teljes képben, a valóság minden elemét feltárhatom, amelyet magam előtt látok. Látom az összes nemzet helyét, és a teljes univerzumot, a teljes első tíz szfírát, ahová ezek tartoznak, és az erőket, melyek mindent működtetnek. Mindezeket látom, önmagamon belül. Önmagamat fedezem fel – nincs semmi más ezen kívül.

A kabbala bölcsessége, a tanulás, valójában önmagam felfedezése. Ezen a módon tárom fel a valóságot. A teljes teremtés bennem van.

A tanuláson keresztül, el kell fogadnunk ezt a képet és helyesen kell projektálni, és elképzelni. Akkor világossá válik a számunkra, hogy a kabbalisták arról írtak, ami bennük rajzolódott ki. Végül is, az ember, egy teljes világ. Minden, amit valaki most lát, az benne rajzolódik ki, és csak egy „optikai illúzió,” hogy ez rajta kívül létezik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,914 seconds.