Dr. Michael Laitman

Előrejelzés 2012-re

A hír

„Az olasz válság során elállt nemzetgazdasági hiány destabilizálta az egész világot, kezdve Franciaországgal. Megértettem, hogy egy szakadék felé rohanunk, a politikai döntéshozók órái nincsenek hozzáigazítva a piacok igényeihez, és hogy egy gyorsításra van igényünk.” – mondta Carlo de Benedetti, az olasz Olivetti vezérigazgatója CEO (Forrás: Corriere della Sera)

A Fitch Ratings figyelmeztetett, hogy leminősítés elé néznek az USA, nagy tőkepiaccal rendelkező bankjai, mivel a fertőző problémák áthatolnak hozzájuk a bajban lévő Európai piacokról.

A Fitch Ratings minősít ügynökség figyelmeztetett, hogy az euró zóna hitelválságának romlása komoly fenyegetést jelent az Amerikai Bankokra, melyeknek az érintett országok államkötvényeiből álló portfólióival rendelkeznek. A nemzeti adóságok mértéke elérte a 1500 milliárd dollárt és majdnem a 100 százalékát a GDP-nek, ami a rögzített plafonja a nemzeti hitelkeretnek.

„Függetlenül az euró zóna hitelválságának időbeli és rendezett megoldásától, a szélesebb kilátásai az amerikai bankrendszernek nagyon sötétek.” – állítja a Fitch- „A negatív sokk kockázata növekszik.”

Az elemzők nem várnak megoldást a következő 12 hónapban, és nem valószínűsítik a szektorra vonatkozó kilátásaik gyors megváltoztatását. „Ez egy elhúzódó és bizonytalan válság.” – mondta Mr. Scott, a minősítő ügynökség jelentésének egyik írója.” (Forrás: The Globe and Mail)

Könnyen lehet, hogy az Amerikai kormány által, a saját hitel problémáik körül újra beindított politikai játszmák, egy új hullámát fogják elindítani a globális válságnak, amely elborítja az Új Évben a világot.”(Forrás: Utro.ru)

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.