Dr. Michael Laitman

Meghívó a Malchut esküvőjére

Ki akar felemelkedni az Acilut világba? – az ember felkiált: Én!

De először azt kell látni, hogy a személy akarja ezt. Akkor meg kell vizsgálni, hogy képes rá vagy sem. Az Atzilut világában található a Hochma fénye, és mi történik, ha az ember hirtelen „lopni akar” ebből, mint Adam HaRison (az első ember)?

Mivel olyan sok szűrő (filterek) található itt, amik ellenőrzik és megvizsgálják a szándékunkat. Látjuk milyen nehéz előre haladni és belépni az Acilut világába. Állunk a falnál a bejárat előtt és kopogtatjuk a kaput, de nem nyílik ki! Állunk és kiáltunk: “Malchut de Acilut, miért nem nyílik meg a számunkra?”

És ő válaszol: “Te még nem vagy alkalmas…”

De miért”?!

„Mert csak magadra gondolsz, és én azt akarom, hogy rám gondolj. Hogy udvarolj nekem, aggódj értem, gondolj arra, hogy nekem legyen jó. Hogy arra gondolj, milyen ajándékot hozzál nekem, azaz, milyen dolgot tudsz tenni az irányomba, az adakozás szándékával. Van ilyen szándékod?””

„Még a gondolatodban sincsen ilyesmi!. Te csak magadra gondolsz. Te azért akarsz eljönni hozzám, a gazdag menyasszonyhoz, hogy ellopjad mindazt, ami nekem van, és aztán elszaladj azzal te világodba, a barátaidhoz és a barátnőidhez. Hogyan engedhetném meg, hogy beléphess hozzám?”

Pontosan ez az állapot, amelyben mi vagyunk… Mi segítséget kell, hogy kapjunk minden fajta rendszereken keresztül, amelyeken át megtisztulunk, megszabadulunk azoktól a gondolatoktól, vágyaktól, amelyek arra irányulnak, hogy el akarjuk lopni mindent, a saját számunkra, és hozzá járulhassunk, ahhoz, hogy adhassunk.

Ezek által megvizsgáljuk magunkat és így haladunk előre. A Malchut tehát megvizsgál minket azért, hogy végre lehetőségünk legyen bemenni hozzá, és tanúi és vendégei lehessünk az esküvőjén.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.