Dr. Michael Laitman

A világ, a kegyelem vizéből születik meg

Kérdés

A válság a romlás felé halad, a kapitalizmus csődben megy, és mindez hatalmas munkanélküliséghez vezet. Látjuk, hogyan omlik össze a világ. Ki fog minket megmenteni a teljes összeomlástól?

Válasz

Aki elrontott mindent az meg is fogja javítani. Senki sem tudja megjavítani a Teremtőn kívül.

Ő rontotta el az mi életünket egyre jobban, egészen addig, ameddig fel nem akarjuk fedezni, ki okozta ezt. Aztán megismerjük és felfedezzük, hogy Ő, aki mindezt tette, tud megjavítani mindent.

Ez hasonló azzal a példával, amikor a fia nem akarja megismerni az apját, aki ezért a fiát, egy tőle független állapotba hozza, amelyben nem marad más választása, csak az, hogy menjen és kérjen az apjától. Az apa látszólag kegyetlenül viselkedik, mert a fiát jó élet irányába akarja vinni, de az nem ezen az úton akar haladni, hanem olyanon, amely egyáltalán nem jó, csak az élet testi élvezetei érdeklik.

Akkor, az apa ellátogat azokra a helyekre, ahova a fia jár, és sok pénzt szór el, majd az egyik ilyen helyen azt kéri, hogy ne engedjék be a fiát, a másikban meg azt, hogy jól verjék el, és a harmadikban pedig, hogy szégyenítsék meg, és így tovább.

Miért teszi Ő mindezt? Mert sok pénzébe kerül és szenvedésbe! Mindez azért teszi, hogy a fia térjen haza, mert tudja, hogy igazán egyik helyen sem lehet boldog. Majd eljön a pillanat, amikor a fia könyörög és kéri az apját, hogy gondoskodjon valamilyen jó helyről.

Az apának csodálatos helyei vannak a fia számára, de a fiú nem akarja ezeket a helyeket. Most, a többszörös csalódás után, hirtelen felfogja, hogy az apja egy csodálatos dolgot ajánlott fel számára, és akkor elmegy kérni az apjától.

Most minden tőlünk függ: megyünk és megvizsgáljuk az összes korábbi helyeket, amelyeket meglátogattunk a életünk során,  a természetes fejlődésünk során, és mindegyikünk megkapja a helyes választ, közvetlenül az arcába. Ezek lehetnek szörnyű csapások is és háborúk, amelyek mind összeomlásba, vagy csőd állapot felé vezetnek.

Elvégre, ha valaki csődbe megy, ez azt jelenti, hogy bár milliók vannak papíron a bankban, most azonban nem rendelkezik ezzel. Akkor mi a különbség? – A különbség nagyon absztrakt és virtuális. A pénz nem valódi, hanem virtuális. Ma a világban senki nem rendelkezik valódi pénzzel. Látjuk, hogy még az országoknak sincs pénzük. Minden csak a papíron létezik.

És ebben az esetben felfedezzük, hogy nincs más választásunk, mint hogy eljussunk az adakozásra. Mert csak az adakozás formájában, a köztünk levő kapcsolatban érezhetjük az életet. Ezt vagy a hatalmas csapásokon keresztül kapjuk, amely a “Messiás kötelékek “ideje, amely egy nagyon fájdalmas születés. Vagy azt akarjuk, hogy helyesen és kellemes módon szülessünk meg. Ez megtörténhet!  Minden rajtunk múlik.

És ezért fedezték fel a Kabbalát, amely tényleg segít nekünk megszületni a helyes formában, úgy hogy a szülés egyszerű és kellemes legyen, és lehetővé teszi számunkra, hogy könnyen vonulhassunk ki, ” a vízzel kettéválásával “.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.