Dr. Michael Laitman

A kollektív elme titka

Kérdés

Hogyan rendezi el a Teremtő az állapotokat a hét milliárd ember számára a világban, minden pillanatban…

Válasz

Valószínű, hogy láttátok a halakat a tengerben, vagy a madarakat az égen, hogyan mozognak. Millió hal van a tengerben, és mind szinkronizált és koordinált mozgást végeznek. Úgy néz ki, mintha egy közös elmében lennének, amelyben kapcsolódnak egyik a másikhoz. Még a madarak sem úgy repülnek, hogy az első madarat követik, hanem együtt, egyszerre.

Amikor a tigrisek mennek a vadászni, állandó kapcsolatot tartanak fenn egymás között, és érzik az együttes mozgást. Ugyanúgy a fák az erdőben, érzik az összes többi fát is. Itt nem beszélünk a gyökérzet kapcsolódásáról, vagy a fizikai kapcsolatról.

Igen, a természettel közösen van egy különleges elme, különleges érzés a közös kapcsolat érdekében. Ez a mechanizmus mindent egyformán működtet, és nincs korlátozva, sem a távolság, sem idő, és semmi más által.

Több milliárd ember a világban, egy elme befolyása alatt áll, amely vezeti őket mint saját részeit. Ők nem léteznek önmagukban. Mindenki a vágya által működik , ami azonban a Felső Erő kezében van. Elég egy parancs fentről – és mindannyian elkezdenek mozogni.

Tehát a Teremtő a teremtés gondolata. Amikor azt tervezem, hogy  egy házat fogok építeni, először vázlatokat, rajzokat szerkesztek, és csak ezután kezdek neki az  építésnek, a tervek szerint. A teremtés gondolata is egy ilyen program, amely működtet mindent. Mi teljesen alárendeltek vagyunk neki.

A mozgások és változások a vágyainkban és az érzéseinkben, a testi mozdulataink, a gondolataink és az elképzeléseink – mindez nem a miénk. Az ember, végül is egy érzés. Amit érzek a megszerzési vágyban – az vagyok „én”. Válasz le engem az érzéstől, és én elvesztek minden létezést, eltűnök. Mindegyik közülünk csupán egy kis megszerzési vágy, ahogy ő érzi a valóságot. Nincsen anyag, az anyag maga a vágy. Ezért nem probléma aktiválni milliárdnyi embert. Végtére is, ez egy rendszer, amely egy teljes egészet alkot. Egy kis változás megváltoztat mindenkit úgy, mint a halakat a halak csoportjában.

A csoportos elme létezik, minden egyes csoportban, a kövületi, az élő, és a növényi szinten, és létezik az ember szintjén is, azzal a különbséggel, hogy itt nekünk kell akarni azt, hogylétre jöjjön a  kapcsolat köztünk – a mi vágyunk fölött, az  akaratunk által. Csak akkor kerül sor majd a kapcsolatra a kollektív elmével, azaz a Felsővel.

Összességében, a pszichológusok és a szakértők ismerik a csoportos elmét. Kormányok használják ezt minden szinten, hogy formálják vele a közvéleményt. Ha ezt nem tennék, akkor nem lennének képesek irányítani az országot. Ez történik nem csak a tüntetések és más tömegrendezvények formájában, hanem napi szinten, a médián keresztül, és használják a szájról szájra terjedést is, úgy mintha minden véletlenül történne… Sok csatorna a tömeget befolyásolja és minden kormány jól ismeri ezeket a mechanizmusokat és használja is.

Ezért meg kell értenünk, hogy a csoport egy teljes egész, egy vágy, egy gondolat, és senki sem tud elmenekülni előle. Látjuk, ahogy a hangyák átadják magukat a kollektív elmének, és még az emberek is  ennek alapján működnek. Menj ki az utcára, nézz utána, hallgasd meg a híreket, szemlélődj kívülállóként, és meglátod egy napon belül meggyőződsz ennek az igazáról. Amikor az emberek az utcán vannak, részévé válnak az egésznek, elvesztik az önuralmukat. Az ilyen ember rohan a többiekkel együtt, kiabál és átadja magát a tömeg elméjének.

Ezekből látjuk mi a kapcsolat. A kapcsolat az, amikor alkotunk egy csoportot, amiben egyfajta   kölcsönös egymásra ható erő munkálkodik, egy kölcsönös vágy, amiben egymásra ható a  gondolkodás. Akit sodor az áradat az nem tud  nem tud kitörni belőle. Csak akkor lehet kijutni, a korporális kollektív elme szorításából ha az ember eltöri a csoport határait. Hatalmas erő szükséges ehhez, a mechanizmusa pedig hasonló a részecskegyorsításhoz.  A részecske gyorsítása adja meg azt a plusz szükséges erőt, hogy a részecske ki tudjon törni a korporális kollektív elméből. Az embernek szüksége van egy olyan erőre, amely lehetővé teszi, hogy áttörje a védő határokat, ez nem egyszerű.

Ezen alapelv alapján alakulnak az úgynevezett segítő csoportok is , amelyek segítik az embert kilépni az alkoholizmus vagy kábítószer-függőségből. Mi is  használjuk a csoport erejét egységesítő erejének mechanizmusát, hogy megalkossuk azt a köteléket, amely ellenáll a csoportban létrejövő esetleges széthúzásnak.

Sőt, ez nem egyfajta megosztott elme. Nem az egyéni elmékből összeállt csoport elméje. A közös elméje egymillió halnak, nem az egyedek elméjének az összege. Nem! Amit létre hoz a kollektív elme  az sok milliószor nagyobb erő. Ez az embernél is így van. Hogy honnan jön ez az erő? A közöttük levő kapcsolatból! Miután mi kapcsolódunk egymással,ezzel a kapcsolattal magunkra vonjuk a Teremtő erejét, és az kísér ezen túl bennünket minden mozgásban.

Így, a közös elme, amely feltárul mindenki fölött, nem a mi a közös elménk, ez nem azt jelenti hogy mindannyian ugyanarra gondolunk. Ez a kollektív elme felülről menedzsel minket, nem a mi eredményünk, hanem, a közös kapcsolatunkban, magunkra vonjuk a Felső irányítást. Megfigyelhetjük, hogy nem csak az embernél van ez jelen, hanem ez történik a természet minden szintjén.

Hasonló módon születnek meg a forradalmak. Hirtelen minden futótűzként tör ki, amit a kormány nem tud lereagálni és nem tud neki ellenállni. Látszólag  nem nehéz elnyomni a zavargásokat erővel. Azonban, a vezetők hirtelen érzik a tehetetlenséget, és a tömeg elsöprő potentátsálgát. Itt beszélhetünk a Felső Erő átérzéséről, ami az emberek fölött van, melyet folyamatosan alábecsülnek. Ebben a folyamatban feltárul valami, ami  sokkal magasabb és ezen a ponton nem számít, hány ember megy ki az utcára – az ő belső potenciáljuk hirtelen az ég felé emelkedik, és a vezetők megadva magukat, felemelik a kezüket …

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.