Dr. Michael Laitman

Az élet a mi szándékunk kalibrálása

Minden az ember tulajdoságától függ, hogy milyen állapotban van. Irva van: “A tanitványok akik száműzetésben vannak, a Ravjuk ugyan száműzetésben van velük”, mindenez csak a megszerzők szenpontjából. Ennélfogva, nem szabad elfelejtenünk mindezeket az idézeteket: “Aki hibáztat az a saját hibáján keresztül hibáztat” vagy “A szeretet lefedi az összes bünöket”.

A különbség , hogy hogyan határozzuk meg a helyzetünket, ahogy az egy egyszerű ember által vagy a kabbalista  által történik. A kabbalista megérti, hogy ő megkapja felső iranyitást és ennek megfeleően ő egy végtelen képet lát, amely megjelenik  számára. És mindez egy felülről jövő terv alapján történik és az erőfeszitése által alulról.

Amenyiben a felülről jövő terv és az erőfeszitése összeolvad egymással, akkor ezeknek a kombinaciója egy képpé válik számára, és ez az amit érez és a vágyán belül lát.

A felfogás lehet külső és belső. A külső részről, az ember amit megkap munkaként, és a törvényes létezése ebben a világban. Megérti, hogy minden a Teremtőtől érkezik, és ez amit a Teremtő bemutat számára. Ez a “házi úrnak” a véleménye.

És a Tóra véleménye, hogy az összes kép amit látok, az amit a Teremtő mutat be nekem az én megszerzési vágyamon belül az én szándékomnak megfeleően. Itt két fajta forma van, két fajta észlelés van, mint ahogy mondva: “A Tóra tudása forditott a házigazda tudásától”.

Ezért a csoportban tisztelettel kell viszonyuljunk a barátokhoz, a tanárhoz, a környezethez, a könyvekhez, bár úgy tünik számunkra mintha nem lennének fontosak. Ha az ember előre akar haladni, ő állandóan ebben a harcban van, mert az egója folyamatosan növekszik, és megmutatja neki a dolgoknak alantasságát, ami nem illeszkedik be a személyes érdekei keretében.

Ezért nekünk szükséges elérni a Teremtő nagyságát és a hitet, a barátokat, mint a generáció legnagyobbja, értékelni a csoportot többet minőségben, mint a mennyiségben. Mindez azért, hogy helyes módon kalibráljuk a mi edényünket.

Hogy ha minden felfedeződik bennem a jelenlegi tulajdonságomnak megfelelően, akkor én ennek megfelelően kell viszonyuljak a valósághoz, amely megmutatja, hogyan tudom megváltoztatni a tulajdonságomat, azért hogy általa én állandóan haladjak előre.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.