Dr. Michael Laitman

A világ történelme, ez a kölcsönös garancia útja

A “kölcsönös garancia “a legfontosabb Báál Há Szulám cikke. Mert ez az eredeti cikk a munkánk gyökeréről beszél. A cikk bemutatja, hogy miért volt megteremtve Izrael népe, a történelemben és az általános fejlődési folyamatban, miért kell a kapcsolati szál, amely átadja a javítás módszerét a Teremtőtől teremtményhez, miért kell ez a módszert egy speciális csoportól érkezzen, amely levált az emberiség többi részétől az ókori Babilon idején, a törés időszakában, ezt szimbolizálja Babylon. Pontosan onnat ered a csoport, hosszú időt vett igénybe, amig készen lett az emberiség és átadja a javítás módszerét a világnak. Báál HáSzulám  elmagyarázza, mi a kölcsönös  kapcsolat a csoport és a világ többi része között, azokat a folyamatokat amelyen át kell menjen mindkét rész, és alapvetően ez a mi egész történelmünk.

És a legfontosabb dolog ebben az egész történelemben a jelenlegi helyzet. Megérkeztünk, amely az úgynevezett, az utolsó szakasz végére, a végső lépéshez, és most meg kell valósitnunk a korrekció módszerét. És nem elég, hogy mi megvalósítjuk a módszert magunknak, hogy az egó fölé emelkedjünk, hogy kapcsolatot hozzunk létre köztünk és ebben az összekapcsolódásban megtaláljuk a Felső Fényt, a Teremtőt. Hanem mi át kell adjuk a Fény az összes nemzeteknek a világon, és különösen, hogy megvalósitsák a módszert. Szükséges, hogy az embereket erre a szintre vinni, ahogy irva van “és mindenki ismerni fog a legkisebbtől a legnagyobbig”. Akkor mindenki felfedezi és eléri a Teremtőt, mindenki a saját eszközének megfeleően, mindannyian összekapcsolódnak, és felfedeznek Egy Fényt, és akkor a Teremtő feltárul a kollektiv edényben.

Ez az, amiről tanulunk  a “garancia”cikkben.  És ebből különböző Fényeket vonunk magunkra, másképp tekintünk a történelemre, az oktatásra, a kultúrára, és a világban zajló eseményekre. Így tudjuk megérteni, hogy miért kell a világnak végig mennie mindenféle folyamatokon és periodusokon, a tendenciákon, ami a szabadság, a jólét, kontroll, tisztelet, tudomány … Mi megértjük, hogy miért az önző fejlődés vége bele sülyedt a válságba, ez ami történik a jelenlegi szakaszban, és mi fog felfedeződni nekünk, még mielőtt a világ valóban megértené, hogy szüksége van a korrekció alapjára és a külső javításra.

Mert ez nem a természet, amely körülvesz és a nem a külső rendszer, hanem mi magunkban, köztünk, a kölcsönös kapcsolatban, hogy egy új rendszert kell létrehozzunk, amely összeköti az embereket. És ehhez szükséges megváltoztatni a természetünket. Az önző emberek nem képesek erre, mint korábban, mi  egy megoldást adunk a jelenlegi helyzetre. A mi helyzetünk változhat, ha megváltoztatjuk magunkat. Így megfogjuk változtatni a hálózati kapcsolatot, és ez meg fogja változtatni a világot.

Mindez könnyen elérhető, ez eredménye ugyanazon alapnak, amelyet leirt  Báál HáSzulám a “kölcsönös garancia”cikkében.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,123 seconds.