Dr. Michael Laitman

A könnyű tollnak egy tonnás a súlya

Kérdés

Melyik az erőfeszítés eszköze a spirituális előrehaladásra, és ha én tudok segíteni barátnak erőfeszitést adni, vagy ellopom tőle a munkát?

Válasz

Ez az erőfeszítés az én emberi képességem felett van. Nem tudok segíteni másnak az erőfeszitésben, de tudok adni neki egy példát, hogy könnyebben végezze el az egyéni erőfeszitését.

Ily módon nem lopom el az erőfeszitését, hanem az ellenkezője – segítel neki. Minél inkább segítjük egymást a mi példánkban, hogy a könnyebb legyen számára, így annál hatékonyabbá fog válni az egész.

Ily módon helyetesitjük a korporális erőfeszitést spirituális erőfeszitéssel! De a fizikai erőfeszités neheznek tünik, mint a spirituális erőfeszités. Miért? mivel mi hozzáadjuk a csoport erejét. Tehát, ha el kell mozgassál száz tonnát, akkor elmozditod, mert segitségül jön millió ember, akik együtt tolják veled.

Nincsen szükség érezni a súlyát ennek a tehernek, amelynek súlya 100 tonna, a szükségem csak, hogy felhasználjam ezt a nehézséget, hogy elérjem a kapcsolatot az egy millió emberrel.

Ezért nincs szükség a szenvedésre, csak meg kell érteni, miért szenvedünk.

Ha nehézséget érzel, szenvedést, elutasítást, bánatot egy adott helyen, ennek az a jele, hogy az erőfeszités nem a helyes . Ahogy irva van: “Te nem hivtál engem Jákob.” Ha nagy erőfeszítés adsz és izzadsz, hordozód a terhet, amelyet a Teremtő adott neked, ez annak a jele, hogy helytelen erőfeszítés teszel, és ez a teher máshoz tartozik, nem pedig a Teremtőhöz.

Az egész erőfeszités élvezete – hogy mi kinek teszünk erőfeszitést?

(Báál HáSzulám Shámati 117- ik cikkéből)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,635 seconds.