Dr. Michael Laitman

Törvény szerint lesz a jutalom

Ismert, hogy “minden fentről jön”, és” Nincsen más rajta kívül”, ez megadja az ember számára a lehetőséget, hogy dolgozzon, és bár ő látszólag képes mindent erőfeszités nélkül elérni, mégis erőfeszítést tesz. És bár a Teremtőnek nem kell tőle semmit – nem jó, nem adakozas, nem erőfeszités és nem szenvedés, az ember mégis kész ezen keresztül menni, csak azért, mert érzi, hogy ez igaz. És ő akarja, hogy a saját részéről szívvel és a lélekkel a Teremtőhöz tapadjon, mint az általános, és mint az egyéni irányitásban.

Amikor az embernek felfedeződik a valóság a spitituális szinten, akkor látja, hogy “Nincsen más rajta kivül”, és a teremtmények nem szereznek meg semmit a maguk erejéből ebben a tökéletességben, amely kitölti mindent és vezérel mindenek fölött. Bár látja, hogy a Teremtőnek nem kell semmi az ő cselekedeteiből, mégis úgy érzi, hogy neki kell működnie csak azért, mert a Teremtőhöz akar olvadni minden erejével. Akkor az igazság és a hit összekapcsolodnak benne egy teljességben.

Ennek megfelelően elkezdi látni a helyes képet a valóságról, mert közelebb kerül az összeolvadáshoz és a kapcsolathoz az emberiséggel, az emberi lényekhez, akkor rajtuk keresztül érkezik el a Teremtő szeretetéhez, ahogy irva van: “Az emberek szeretete a Teremtő szeretete”. Minden, ami történik, különböző időpontokban és különböző emberekkel akik eggyé kapcsolódnak, mivel a valóság az idő fölött, a mozgás és hely, és összegyűjtve egy helyben, egy hiányban, amelyben minden rész egyforma.

Ezért, ebben a világban vannak emberek, akiknek sok bajt adnak, és mások könyedén jutnak a tulajdonukhoz, végül is látjuk, hogy mindez egy edényben történik, egy vágyban. Nincs a rendnek hiánya vagy igazságtalanság, mert minden felfedezés összekapcsolódik egy helyen, és a “Közvetlen Fényhez  vagy Visszavert Fényhez” tartozik, az általános vagy az egyéni felügyelethez ugyanazon folyamatban.

A fizikai világban az emberek azt hiszik, hogy jutalom vár rájuk a túlvilágon, ahogy meg van írva: “Ma elvégzed és holnap jutalmat kapsz.” De a következő világ a következő fokozat, amelyet az ember felfedez itt és most. A helyes látásmód, hogy a személynek a jutalma az, ahogy kapcsolódik a többiekkel, és akkor nincsen különbség, hogy melyik helyen kapja meg a jutalmat, a személy erőfeszitést tesz, hiszen minden egyetlen vággyá, egyetlen helyé válik. A korrekción keresztül minden egyenlőségbe kerül.

De a rejtettség a felkészülés ideje során történik amikor az ember nem érte el az egyetlen edényt, akkor a rejtettség arra szolgál, hogy megadja neki a helyet az erőfeszitésre. Mert ő még nem cselekszik az adakozás érdekében, bár a Teremtő megmutatta neki, hogy minden korrigálva van, és nincsen többet mit tennie, de ő még mindig erőfeszítést akar. Mindaddig, amíg felfedeződnek a korupciók, azért hogy képes legyen befektetni az erőfeszitését a “Nem az Ő nevében “(lo lisma) érdekében. Mikor eléri az “Ő nevében (Lisma) elkezdi értekelni a saját erőfeszítését, mint jutalmat, és még ha látja is a teljességet, helyet talál magának, hogy erőfeszitést tegyen és dolgozhasson.

(Báál HáSzulám Shámáti cikkéből)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.