Dr. Michael Laitman

Az önzés tréningje

Eljön-e majd annak ideje amikor az egóm nem ellenemben dolgozik majd, hanem “értem”, velem együtt?

Ez akkor történik majd meg, amikor képessé válok arra, hogy egómat teljesen eltávolítsam magamtól, azt magam elé helyezzem, és egy szétválasztást hozzak létre magam és egóm között a megszorítás és a szűrő segítségével. Akkor képessé válok majd arra, hogy elkezdjek azzal, mint segítséggel dolgozni, és hogy az ne ellenemben legyen, hanem “értem” dolgozzon.

Más szóval ez akkor lesz amikor elérem a Hafec Heszed állapotát (Kegyelemre Vágyva), a Bina tulajdonságát, és azután képessé válok arra hogy tovább emelkedjek a Keter tulajdonsága felé.

Miután teljesen elsajátítottam a Bina tulajdonságát, és rendelkezem a megfelelő szűrővel, amikor már képes vagyok azt kezdeni egómmal, amit csak akarok, akkor elkezdem azt használni pozitív módon. Az első állapotban csak eltörlöm egómat, és a második állapotban elkezdek már dolgozni azzal érdekemben. Akorra ez a “vadállat” már úgy meg van szelidítve, hogy képes vagyok vele együtt dolgozni, és akkor a sötétség fénnyé változik.

2o12 augusztus 17, Harkov 2. workshop

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.