Dr. Michael Laitman

Előrehaladás az összeolvadás pontjain keresztül

Előrehaladás az összeolvadás pontjain keresztül

Az összes nehézség, probléma mellyel találkozunk, melyről a Zohár Könyve beszél nekünk, megszakítások, akadályok az összeolvadás felé vezető úton. Végül is amennyiben már összeolvadásban lennénk, nem lenne szükség semmilyen magyarázatra, vagy írásra. Az egyetlen dolog, ami hiányzik az összeolvadás – ez a helyes kérelem, hogy ezt kérjük.

Amennyiben kérésem korrekt minden egyes alkalommal, akkor én állandóan összeolvadásban maradok kérésemnek megfelelően. nekem csak kérnem kell, de a kérésnek helyesnek kell lennie, egy megvizsgált abszolút kérésnek – adott állapotomnak megfelelően.

Amennyiben én most képes lennék a helyes kérésre, azonnal elérném az összeolvadást, természetesen arányban, jelenlegi szintemmel. Ezáltal a vágyak, a feltételek, a belső és külső tulajdonságok minden egyes alkalommal megváltoznának bennem, és amennyiben és helyes kéréssel rendelkezem képes lennék felemelkedni legalulról ezeken a pontokon keresztül – az összeolvadás egyik pontjától a másikig.

Tehát teljes munkánk abból áll, hogy mindig helyesen kérjünk, amikor egyre tisztábban és precízebben tisztázzuk a kérést. Nagyon sok feltétele van az erre a munkára való felkészülésnek: Ez az egész világ, a barátok, a tanulás, és így tovább, mindez csakis annak érdekében hogy tisztázzuk a kérésünket.

Ez a világ és a barátok vágyam komponensei, melyeket tisztáznom, válogatnom kell. Az egyetlen dolog melyet tőlem követelnek az ima – a MAN. Ennél fogva azt mondja, hogy minden egyes korrekció az ima és a jó cselekedetek által történik, melyek által tisztázzuk vágyunkat.

A könyv azokról a vágyakról beszél melyekért kérnünk kell imáinkban. A Kabbalisták semmi másrók nem írnak csak erről, mivel minden mást saját magunk fogunk felfedezni.

(2012 szeptember 11, Reggeli lecke, 2.rész, Zohár)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.